ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden

McDonell stängs av - skallade motståndare

ANNONS:

Karlskronas Kent McDonell stängs av två matcher för att ha skallat Asplövens Vjatjeslav Truchno.

Det är andra gången på kort tid som McDonell straffas av disciplinnämnden.

Det var i onsdags kväll som Kent McDonell surnade till på Vjatjeslav Truchno.

- Jag föll ihop eftersom jag trodde att tänderna slagits ut, sa Truchno efteråt till NSD:s hockeyblogg.

McDonell själv ansåg sig vara oskyldig.

- Matchvideon kommer att visa att min version stämmer.

Men i dag kom Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd med sitt beslut, att Kent McDonell stängs av två matcher för skallningen.

Ett återfall

Nämnden skriver:

"Av anmälan framgår att Kent McDonell gjort en skallrörelse som träffat en motspelare på visiret. Av anmälan framgår även att rörelsen utfördes som svar på att motspelaren gjort en hastig överkroppsrörelse. Kent McDonell har lämnat en redogörelse som huvudsakligen överensstämmer med anmälan. Han har dock uppgett att han reflexmässigt böjt fram huvudet och att hans enda avsikt var att skydda sig.
Domaren har i anmälan lämnat en tydlig redogörelse för händelseförloppet och uppgett att Kent McDonell utfört en skallrörelse som träffat motspelaren på visiret. Disciplinnämnden finner därför att det är utrett att Kent McDonell gjort sig skyldig till skallning. Händelsen är av lindrig karaktär och straffvärdet är därför relativt lågt."

Det är andra gången på kort tid som McDonell straffas av disciplinnämnden, vilket innebär att han får en extra match avstängning.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: