Malmö fick också en förfrågan att spela i KHL. Foto: Emil Malmborg
Malmö fick också en förfrågan att spela i KHL. Foto: Emil Malmborg

Leksand och Malmö tackade nej till KHL

Publicerad
Uppdaterad
ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har andra klubbar i Hockeyallsvenskan tillfrågats av KHL.
Bara AIK nappade på erbjudandet.
- Jag tror inte att KHL och AIK utrett det här ordentligt, säger Malmös Redhawks ordförande Christian Rasmussen.
AIK:s beslut att skriva på en avsiktsförklaring med KHL togs emot med överraskning och tveksamhet av Hockeysverige.
- Jag tycker att det är lite märkligt beteende. Att svensk hockey behöver utvecklas är ju självklart. Men det är viktigt att vi har en gemensam syn och att det sker på ett professionellt sätt, säger Luleås klubbdirektör Peter Jidström.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har frågan från KHL även ställts till minst två av AIK:s konkurrenter i allsvenskan: Leksand och Malmö. Båda klubbarna har valt att i nuläget inte gå vidare med KHL.
- Vi har inte avfärdat något men inte kommit vidare i någon diskusion. Vi har inga kontakter med KHL överhuvudtaget, säger Christian Rasmusson och fortsätter:

"Måste finnas perspektiv"

- Man måste veta långsiktigheten i ett sådant här projekt och ha det helt klart för sig. Man kan inte bara ge sig in i ett projekt ett par år, måste finnas ett längre perspektiv. Mig veterligen finns det inte så mycket rent konkreta planer. Det skvallrar väl deras avsiktsförklaring om också, säger Rasmusson.


DISKUTERA HÄR

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: