ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Lennart Rehnman
Foto: Lennart Rehnman

Gjorde comeback efter sin svåra hjärtkollaps

ANNONS:

För tre år sedan kollapsade Niklas Lihagen, 28, på isen och var nära döden.

I träningsmatchen mellan Örebro och Södertälje var Lihagen äntligen tillbaka – och fick en drömcomeback när han gjorde två mål då Örebro vann med 7-1.

– Det känns bara riktigt, riktigt roligt, säger han till NA.

Det var ingen vanlig träningsmatch på onsdagskvällen mellan Örebro och Södertälje. Inför nedsläpp fick Niklas Lihagen en stående ovation då han var tillbaka i Behrn arena efter sin hjärtkollaps för tre år sedan.

Det var på Luciadagen 2009 när Örebro mötte Karlskoga, då Bofors, som Lihagen drabbades av ett hjärtstillestånd och fick omedelbart hjälp av domaren Wolmer Edqvist.

Tre hjärtoperationer

Tre hjärtoperationer senare, och med en hjärtklaff från en gris inopererad, gjorde Lihagen comeback - och två mål när Örebro vann med 7-1.

Inför träningsmatchen berättade han för Nerikes Allehanda om känslorna att spela sin första match sedan den otäcka händelsen.

– Det känns bara roligt, riktigt roligt. Det kommer att bli en speciell känsla när matchen startar. Jag tror inte jag förstår den riktigt nu, säger Lihagen som inte kände någon rädsla över att vara tillbaka.

"Känner ingen rädsla alls"

– Jag känner ingen rädsla alls. Det går inte att tänka så, i stället ska det bli kul att få spela

NA: Hur är formen?

– Den kan bli bättre. Men vi har bara varit på is i en och en halv vecka och det brukar generellt ta längre tid än så att komma i gång, säger Niklas Lihagen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: