Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Fasth väntar med att förlänga - skada stör

Publicerad

Viktor Fasth förlänger inte sitt kontrakt med Tingsryd på grund av en skada.

På torsdag ska han genomgå en läkarundersökning - som kan avgöra Fasths fortsatta säsong.

- Jag hoppas inte att skadan ska vara allvarlig, säger målvakten till SportExpressen.se.

Under NHL-lockouten har Viktor Fasth spelat med Tingsryd i hockeyallsvenskan.

Men de senaste två matcherna har han missat, och i dag kom beskedet att Fasth inte förlänger det korttidskontrakt som går ut nu.

"Vill bli helt frisk"

- Jag kommer vänta med att skriva kontrakt just nu, eftersom jag har känning i ena höften och i ljumsken, säger Viktor Fasth, och fortsätter:

- Jag vill bli frisk helt och hållet innan jag skriver på ett nytt kontrakt med någon klubb.

Har du och Tingsryd gått skilda vägar för gott?

- Absolut inte. Jag har alla dörrar öppna.

På torsdag ska Viktor Fasth till Göteborg för att undersöka sin skada.

- Jag hpppas inte att skadan ska vara allvarlig.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida