Foto: Ronny Johannesson
 Foto: Ronny Johannesson

Efter fiaskot: Ny tränare till Leksand

Publicerad
Uppdaterad
Efter fiaskosäsongen där laget missade kvalserien gör Leksand nu om i tränarstaben. Christer Olsson blir ny huvudtränare och samtidigt tar Niklas Eriksson ett steg tillbaka och blir assisterande tränare. Dessutom tillkommer Andreas Appelgren i ledarstaben.
Leksand missade kvalserien för första gången sedan laget degraderades till allsvenskan och nu gör klubben förändringar i ledarstaben.
– Jag vill ha en tydligare förstatränare under den kommande säsongen och efter utvärderingsarbetet vi har genomfört efter den sista matchen har jag kommit fram till att Christer Olsson är den som får ta det ansvaret. Niklas Eriksson blir assisterande tränare och vi kommer även ta in en tredje coach som tillsammans med Niklas skall stötta Christer, säger sportchefen Tommy Salo till klubbens hemsida.

Mer tränartid

Christer Olsson och Niklas Eriksson tog gemensamt över Leksand under delat ledarskap inför förra säsongen. Nu får man sällskap av Andreas Appelgren som närmast kommer från Mariestad.
– Han var huvudtränare när klubben tog steget från division ett till allsvenskan för några år sedan. Hans inträde kommer göra att vi får mer tränartid per spelare vilket kommer göra att vi kan få en ännu bättre harmoni i och runt truppen, säger Salo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag