ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Douglas Murray - snart hemma igen. Foto: Roger Vikström
Douglas Murray - snart hemma igen. Foto: Roger Vikström

Douglas Murray: "Det här är stort - riktigt kul"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Nu invaderas allsvenskan av NHL-stjärnor.

Patrik Berglund, Anze Kopitar och Viktor Fasth är redan på plats.

Efter helgen kommer Douglas Murray och Patric Hörnqvist.

Och fler är på gång.

- Det ska bli riktigt, riktigt kul. Jag växte ju upp och drömde om att få representera klubben och sedan kanske få chansen i NHL. Så det här är stort, säger Douglay Murray om att spela för Djurgården.

Allsvenskan håller på att förvandlas till ett riktigt stjärnnäste, på grund av NHL-lockouten.

St Louis Blues-forwarden Patrik Berglund laddar redan med Västerås - och superstjärnan och Stanley Cup-vinnaren Anze Kopitar landade i Sverige i går för att ansluta till Mora.

- Jag ser verkligen fram emot att få spela med min bror Gasper här i Sverige.

- Jag har spelat i Mora några gånger. Jag besökte min bror i somras så jag har sett stan. Den är väldigt fin, väldigt liten. Det är en varm stad som har en stark hockeytradition. Jag är säker på att det kommer bli en rolig tid där, sa Kopitar när han träffade SPORT-Expressens reporter Samuel Hulander på Arlanda i går förmiddag.

"En av Sveriges bästa"

Senare under torsdagen kom beskedet att Douglas Murray och Patric Hörnquist - och eventuellt Gabriel Landeskog - ansluter till Djurgården.

Och bara timmar efteråt kom den oväntade nyheten att Anaheim-keepern Victor Fasth är klar för Tingsryd.

- Vi ser det som en stor möjlighet. Han är en av Sveriges bästa målvakter, säger Tingsryds tränare Petter Nilsson.

Fasth reste i går från Vänersborg till Växjö för att i dag ansluta till Tingsryd-truppen.

- Jag vill inte lämna några kommentarer just nu, sa Fasth när SPORT-Expressen nådde honom på telefon.

Kopitar spelar mot Dif

Anze Kopitar är redo för spel med Mora mot Djurgården på lördagen.

För Djurgården hade drömmen varit att sätta backtuffingen Douglas Murray på isen mot just Kopitar men så blir det inte. Murray landar inte i Sverige förrän på måndag.

För 32-åringen är det en dröm som går i uppfyllelse nu när Dif-styrelsen gett klartecken till att betala spelarförsäkringen för honom och Patric Hörnqvist.

- Jag är ju född med Dif-hjärta med tanke på morfar, men har aldrig spelat med klubben på seniornivå. Tror att det bara hann bli typ tre matcher med A-juniorerna innan jag åkte till USA, säger "Dougie".

Men nu ska morfar, som alltså är legendariske Dif-backen och landslagsstjärnan Lasse Björn, få se sitt barnbarn kriga i den anrika tröjan.

- Riktigt klart är det inte ännu, men styrelsen har sagt okej och Djurgården vill ha mig och jag vill spela för dem, så nu ska jag bara se till upp att det fungerar med försäkringen och sedan är det skatteregler och lite andra detaljer som måste kollas upp, säger Murray.

"Måste få en vecka"

När kan du göra debut i allsvenskan?

- Jag måste få en vecka på mig på is med laget, det har varit lite så där med träningsmöjligheter här senaste veckorna. Jag har varit i New York och deltagit i avtalsförhandlingarna med NHL och nu på slutet har vi inte varit så många Sharksspelare kvar här i San Jose, som kunnat träna tillsammans.

Nashvilleforwarden Patric Hörnqvist räknar med att flyga hem till Stockholm på måndag för att kunna förstärka Djurgården i bortamötet med Malmö nästa fredag.

- Det är några små pusselbitar kvar att fixa, men om allt löser sig hoppas jag kunna flyga hem till Stockholm på måndag.

Hur snabbt kan du hoppa in i allsvenskan?

- Jag har kunnat träna på rätt bra här i Nashville, där de flesta av mina lagkamrater funnits på plats, så efter två-tre pass med Djurgården hoppas jag vara redo. Det ska bli fantastiskt kul att få spela med polarna i Djurgården inför familj och vänner därhemma.

Däremot avvaktar Detroitbacken Niklas Kronwall - som också är aktuell för Djurgården - ett tag innan han åker hem.

- Jag kommer att avvakta några veckor framöver innan jag tar ett beslut, säger Niklas Kronwall.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: