Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
 Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Djurgården föll på straffar mot Malmö

Publicerad

Trots poängtapp hemma mot Södertälje toppar Leksand hockeyallsvenskan.

På nedre halvan bytte Malmö plats med Djurgården sedan skåningarna vunnit hemma med 4–3 efter straffar.

Ledarlaget Leksand tappade oväntat poäng hemma i hockeyallsvenskan när Södertälje kom på besök och vann med 2–1. Jonas Engström gav gästerna ledning i första perioden och Patrik Hersley kvitterade med 15 minuter kvar. I förlängningen avgjorde sedan Andreas Hjelm i power play. Leksand är nu tre poäng före Karlskoga.

Västerås stärkte tredjeplatsen, fyra poäng bakom Leksand, efter klara 6–2 på Oskarshamn sedan Mikael Backlund gjort två mål och två assist och Patrik Berglund tre assist och ett mål.

Dif föll på straffar

Ner till fyran Örebro skiljer det fyra poäng sedan Örebro förlorat hemma mot Troja/Ljungby med 3–4. Jakob Berglund avgjorde med knappt två minuter kvar, hans andra mål i matchen.

I mötet mellan två forna (?) storheter kom Djurgården tillbaka från 1–3 borta mot Malmö efter mål av Gabriel Landeskog och Kristofer Ottosson i tredje perioden. Men på straffar avgjorde Mattias Persson och Malmö vann med 4–3 och bytte plats med Djurgården och är åtta.

I botten slog Karlskrona Almtuna med 4–2.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: