ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Difs drömvärvning - Patric Hörnqvist klar

ANNONS:
Läs mer om HOCKEYALLSVENSKAN 2014-15

Djurgårdens drömvärvning är på väg att bli sann.

Tre Kronor-forwarden Patric Hörnqvist har skrivit på för en månad och kan debutera redan i kväll mot Västerås.

– Vi har utrymme kvar i vår budget, säger DIF-ordföranden Kaarel Lehiste till SportExpressen.se.

Nashvilleforwarden Patric Hörnqvist förstärker Djurgården och klubben hoppas att han blir spelklar redan i kväll mot VIK i hockeyallsvenskan.

Hörnqvists nya försäkring måste hinna träda i kraft.

Djurgården säger sig ha utrymme i sin budget för Hörnqvist.

Ingen ersättning

– Det är inte speciellt kostsamt i och med att han inte kräver någon ersättning, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste.

Hörnqvist fick sitt stora genombrott i elitserien då han spelade med Fredrik Bremberg och öste in mål. På de två säsongerna mellan 2006 och 2008 gjorde Hörnqvist 41 mål för Djurgården.

Uttagen i Tre Kronor

Patric Hörnqvist var på väg till Djurgården redan tidigare i höstas, men valde av skatteskäl att skriva på för Red Ice i den schweiziska andraligan. Där gjorde han sju mål och sju assist på nio matcher och blev uttagen i Tre Kronor.

Att han valt att skriva på för en månad med Djurgården nu i november kan göra att klubben inte har råd att förlänga kontraktet längre fram.

– Det har jag ingen kommentar till. Vi tar in honom just nu och så får vi se hur det går, säger Kaarel Lehiste.

NHL-tätt på Hovet

Patric Hörnqvist, som var kontraktslös under Karjalaturneringen, betalade då själv sin försäkring för att spela i Tre Kronor.

På måndagsförmiddagen värmde han med NHL-kamraterna Douglas Murray och Gabriel Landeskog i Djurgården och hoppas på spel i kväll klockan 19.00 mot Västerås som i sin tur har NHL-trion Mikael Backlund, Patrik Berglund och Brendan Mikkelson.

Det blir NHL-tätt på Hovet.

Men Djurgården saknar bland andra Bremberg och Murray mot VIK, enligt DIF:s hemsida. Även Timmy Pettersson, Christian Eklund och Linus Arnesson är borta.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: