ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Challe stannar - byter inte roll i Djurgården

ANNONS:

Tar sig Djurgården tillbaka till elitserien den här säsongen?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Tar sig Djurgården tillbaka till elitserien den här säsongen?

Tidigare artiklar
Läs mer om HOCKEYALLSVENSKAN 2014-15

Charles Berglund blir kvar som både sportchef och tränare i Djurgården Hockey.

Ordföranden Kaarel Lehiste reder ut missförstånden.

– "Challe" ska fokusera på laget de närmaste veckorna och se till att vi får upp det på rätt köl, säger Lehiste till SportExpressen.se.

Djurgården kämpar i motvind i hockeyallsvenskan. Efter 19 omgångar ligger den före detta elitserieklubben på nionde plats. Långt i från de tre direktplatserna till kvalserien, och till och med utanför plats 4-7 som ger fortsatt playoff i vår.

Och när Djurgårdens sportchef och tränare Charles Berglund blev intervjuad av Dagens Nyheter sa han:

– Nu ska jag lägga undan sportchefsrollen och bara fokusera på tränardelen.

"Har inte bytt någon roll"

Det tolkades som att han skulle hoppa av jobbet som sportchef.

Men det är fel, enligt Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste.

– Han har inte bytt någon roll eller gjort något annat. Det är helt uppförstorat det här, säger Lehiste till SportExpressen.se.

– Det finns inga sådana förändringar. Jag har inte själv läst DN:s artikel, men de ringde mig i går och frågade om "Challe" skulle fokusera (på tränarjobbet) och då bekräftade jag att "Challe" skulle fokusera. Sedan såg jag i morse att det hade bränt till. Men det blev lite uppförstorat. Det finns ingen sportchefstjänst ledig i Djurgården just nu.

Trio blir bollplank

Charles Berglund får i sitt sportchefsjobb hjälp av de tre styrelsemedlemmarna Jens Öhling, Patric Kjellberg och Ola Josefsson, som själva varit storspelare i Djurgården.

– De tre killarna är knutna till den sportsliga verksamheten och har ett samarbete med "Challe". De är ett stöd och ett bollplank åt "Challe", säger DIF-ordföranden Kaarel Lehiste, som på onsdagskvällen har kallat till medlemsmöte där han, Charles Berglund, de assisterande tränarna Mats Bäcklin och Tony Zabel tillsammans med några spelare ska förklara det sportsliga läget.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: