Till höger i bild kan man se att en sjätte BIK Karlskoga-spelare åker in på isen. Foto: C More.Till höger i bild kan man se att en sjätte BIK Karlskoga-spelare åker in på isen. Foto: C More.
Till höger i bild kan man se att en sjätte BIK Karlskoga-spelare åker in på isen. Foto: C More.
Sekunder senare är det fortfarande sex spelare på isen.Sekunder senare är det fortfarande sex spelare på isen.
Sekunder senare är det fortfarande sex spelare på isen.

Bilderna avslöjar: Sex spelare vid 3–2-målet

Publicerad

Calle Berglund avgjorde rysaren mot AIK.

Men skulle målet ha godkänts?

På reprisbilderna syns det tydligt att Karlskoga hade sex spelare på isen när målet gjordes.

– Det är oerhört tråkigt om det är så, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.

Den avgörande matchen mellan Karlskoga och AIK blev en riktig rysare.

Hemmalaget hade 2-0 med 40 sekunder kvar av matchen – då AIK stod för en sanslös upphämtning och satte två snabba mål.

Men i förlängningen kunde Karlskoga säkra kvalplatsen mot Rögle – då trotjänaren Calle Berglund skickade in segermålet 3-2 till Karlskoga.

Gozzi: "Inte mycket att göra"

Men skulle segermålet ha godkänts?

Reprisbilderna visar nämligen tydligt att Karlskoga hade sex spelare på isen då Berglund sköt in segermålet.

– Det är inte så mycket vi kan göra åt nu tyvärr. Det är tråkigt om det är så, det är oerhört tråkigt, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.

Så här säger regeln

Enligt SHL:s hemsida ser regeln gällande byten ut så här:

"Spelarbyten får ske när som helst under spel förutsatt att de bytande spelarna befinner sig i en tänkt zon om 1,5 meter ut från sargen i hela spelarbåsets längd, och att ingen av de i bytet deltagande spelarna deltar i spelet på något sätt.

II. Om den spelare som inträder i spelet lämnar zonen om 1,5 meter eller deltar i spelet innan den spelare som ska kliva av banan har minst en skridsko i spelarbåset, ska felande lag ådömas ett lagstraff p.g.a. för många spelare på isen.

III. Om någon spelare som deltar i ett spelarbyte spelar pucken, tar kontakt med en motståndare, eller på något annat sätt deltar i spelet, medan både den inträdande och den utgående spelaren befinner sig i zonen om 1,5 meter, ska felande lag ådömas ett lagstraff p.g.a. för många spelare på isen.

IV. Om spelarbyten genomförs under spel på så sätt att 1) de bytande spelarna är inom zonen om 1,5 meter och 2) ingen av de bytande spelarna deltar i spelet på något sätt, ska bytet vara tillåtet och ingen utvisning ska utdömas".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag