ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Henrik Zetterberg bäst - i hela Schweiz

ANNONS:

Henrik Zetterberg spelade i Zug under NHL-lockouten.

Och som tack för sina insatser har han nu utsetts till säsongens mest värdefulla spelare i Schweiz.

Det är de schweiziska tidningarna Tages-Anzeiger och Tribune de Genève som pratat med tränarna och lagkaptenerna för de tolv klubbarna i den schweiziska ligan.

Och på frågan vem den mest värdefulla spelaren är har flest röster (7) fallit på Detroitstjärnan Henrik Zetterberg, 32, som under NHL-lockouten gjorde stor succé i Zug.

Vann före lagkamrat

Zetterberg fick titeln MVP just före Detroit- och Zugkamraten Damien Brunner, som fick en röst färre.

Brunner blev i sin tur utsedd till bäste forward före Zetterberg.

Chicagos Patrick Kane, som spelade för Biel under lockouten, fick tre röster och blev den tredje mest värdefulla spelaren.

Henrik Zetterberg spelade 23 matcher för Zug och gjorde då 32 poäng (16 mål, 16 assist).

Omark vann poängligan

Linus Omark, även han i Zug, vann poängligan i Schweiz den här säsongen. Omark gjorde 69 poäng (17 mål, 52 assist) på 48 matcher.

När tränare och lagkaptener i Schweiz utsåg ett All Star-lag (utan NHL-spelare) fick Linus Omark en av forwardsplatserna.

Övriga i All Star-laget: Benjamin Conz, mv (Fribourg-Gottéron), Mathias Seger, b (Zürich), Goran Bezina (Genève-Servette), Glen Metropolit, f (Lugano) och Byron Ritchie, f (Bern).

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: