ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: PPV
Foto: PPV

Hedman till sjukhus - fick hjärnskakning

ANNONS:
ÖRNSKÖLDSVIK. Här förs Modobacken Oscar Hedman av isen med nacksmärtor och stödkrage - efter bara sju sekunders spel.
På sjukhuset konstaterades hjärnskakning och en minneslucka.
- Jag blev väldigt rädd, säger Oscars mamma Elisabeth, som följde med sin son till sjukhuset, till Sportexpressen.se.
Det hann bara gå sju sekunder av matchen mellan Modo och Timrå i Swedbank Arena. Tacklingen från Timråforwarden Mika Pyörölä träffade Oscar Hedman olyckligt och den unge Modobacken blev liggande orörlig på isen. Samtidigt som publiken tystnade kom sjukpersonal in för att ge honom behandling. Eftersom Oscar Hedman, som hela tiden var vid medvetande, klagade på smärtor i nacken fick han en stödkrage innan han bars ut på bår.

Säkerhetsåtgärd

Enligt Modos pressvärd Hasse Andersson var stödkragen en ren säkerhetsåtgärd. Däremot kunde läkarna på plats direkt konstatera en hjärnskakning. Oscar Hedman fördes, under övervakande av ambulanspersonal och sin mamma Elisabeth som fanns på läktaren i Swedbank Arena, till sjukhuset i Örnsköldsvik där han direkt röntgades. Elisabeth Hedman berättar för Sportexpressen.se att Oscar hålls kvar på sjukhuset över natten för obervation.
- Men läkarna säger att han inte har någon blödning på hjärnan och det är inte heller något fel på nacken. Däremot har han fått en hjärnskakning och en minneslucka. Han kommer inte ihåg att han slog iväg pucken.
- Det var väldigt otäckt och jag blev väldigt rädd. Oscar fick lugna mig i ambulansen på väg till sjukhuset, säger Elisabeth Hedman.

Flera tuffa dueller

Det heta länsderbyt mellan Modo och Timrå innehöll flera tuffa dueller, bland annat fick Timrås Oscar Sundh en klubbspets i ansiktet av Modos Pierre Hedin. Timrås lagkapten Sanny Lindström var tydlig i sin analys.
- Det är ett klassiskt derby. Åker man och sover gör man sig illa, säger Lindström till ppv.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: