Foto: PPV
 Foto: PPV

Hedman till sjukhus - fick hjärnskakning

Publicerad
Uppdaterad
ÖRNSKÖLDSVIK. Här förs Modobacken Oscar Hedman av isen med nacksmärtor och stödkrage - efter bara sju sekunders spel.
På sjukhuset konstaterades hjärnskakning och en minneslucka.
- Jag blev väldigt rädd, säger Oscars mamma Elisabeth, som följde med sin son till sjukhuset, till Sportexpressen.se.
Det hann bara gå sju sekunder av matchen mellan Modo och Timrå i Swedbank Arena. Tacklingen från Timråforwarden Mika Pyörölä träffade Oscar Hedman olyckligt och den unge Modobacken blev liggande orörlig på isen. Samtidigt som publiken tystnade kom sjukpersonal in för att ge honom behandling. Eftersom Oscar Hedman, som hela tiden var vid medvetande, klagade på smärtor i nacken fick han en stödkrage innan han bars ut på bår.

Säkerhetsåtgärd

Enligt Modos pressvärd Hasse Andersson var stödkragen en ren säkerhetsåtgärd. Däremot kunde läkarna på plats direkt konstatera en hjärnskakning. Oscar Hedman fördes, under övervakande av ambulanspersonal och sin mamma Elisabeth som fanns på läktaren i Swedbank Arena, till sjukhuset i Örnsköldsvik där han direkt röntgades. Elisabeth Hedman berättar för Sportexpressen.se att Oscar hålls kvar på sjukhuset över natten för obervation.
- Men läkarna säger att han inte har någon blödning på hjärnan och det är inte heller något fel på nacken. Däremot har han fått en hjärnskakning och en minneslucka. Han kommer inte ihåg att han slog iväg pucken.
- Det var väldigt otäckt och jag blev väldigt rädd. Oscar fick lugna mig i ambulansen på väg till sjukhuset, säger Elisabeth Hedman.

Flera tuffa dueller

Det heta länsderbyt mellan Modo och Timrå innehöll flera tuffa dueller, bland annat fick Timrås Oscar Sundh en klubbspets i ansiktet av Modos Pierre Hedin. Timrås lagkapten Sanny Lindström var tydlig i sin analys.
- Det är ett klassiskt derby. Åker man och sover gör man sig illa, säger Lindström till ppv.
Anders Rönmark

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag