ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Bello Al
Foto: Bello Al

Hayley Wickenheiser klar för spel i Sverige

ANNONS:
Världens bästa kvinnliga ishockeyspelare Hayley Wickenheiser är klar för division 1-klubben Linden, skriver Eskilstuna-Kuriren. På nytt har den tekniskt skickliga kanadensiskan tagit en plats i ett herrlag.
- Runt den 25 augusti dyker upp Hayley upp i Eskilstuna. Hon kommer då direkt från OS i Peking där hon ska vara expertkommentator för softboll i kanadensisk tv, säger Lindens ordförande Patrick Lundstedt till tidningen.
Kanadensiskans skicklighet på isen gör att hon inte har några problem att hävda sig mot större och starkare män. Två gånger har hon bjudits in av NHL-laget Philadelphia till försäsongsläger med deras rookies. Och 2003 spelade hon i finska tredjeligan med Salomat, där hon hade seriens bästa tekningsstatistik. Något spel med Arboga blev det dock inte den gångna säsongen, trots provspel och två mål i två träningsmatcher fick Wickenheiser inget kontrakt. Nu får hon ändå visa upp sig för den svenska publiken.
29-åringen har vunnit fem VM-guld och två OS-guld. I Turin-OS 2006 valdes hon till turneringens mest värdefulla spelare efter att ha gjort 17 poäng på fem matcher.
Kontraktet är ett artistkontrakt över sex månader.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: