Foto: Avdo Bilkanovic
 Foto: Avdo Bilkanovic

Här får Färjestad guldvittring

Publicerad
Uppdaterad
Här ger Lee Goren hela Värmland guldvittring.
Efter 3-1-skottet i tom kasse har Färjestad superläge med två raka finalmatcher på hemmaplan.
-    Vi kan avgöra nu. Riktigt skönt, säger ena målskytten Jonas Holös till kanal 5.
Ni har vant er vid det här laget. När årets titeljagande klubbar ställs mot varandra smäller det non stop. Drabbningarna är tajta, hårda – och avgörs sent.
Söndagen utgjorde inget undantag. Efter att HV71 reducerat till 1-2 i den tredje perioden etablerade smålänningarna tryck mot Jonas ”Monstret” Gustavssons bur. Men det räckte inte.

Spiken i kistan

Med mindre än minuten kvar att spela – i sex mot fem-läge – snappade Lee Goren åt sig pucken, avancerade till mittzonen och körde enkelt in spiken i kistan.
- Jag läste deras spel två gånger. I andra försöket lyckades jag bryta, säger Goren.
Nu väntar dubbelchans i Karlstad. Där spelas de nästkommande två omgångarna, och Färjestad leder ju finalserien med 2-1.
- Lägger vi ner samma jobb som vi gjorde i dag kan det faktiskt gå. Vi är på gång nu, säger Jonas Holös.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida