Foto: Mike Dembeck
 Foto: Mike Dembeck

Hånet mot svensken: "Tunn som en kratta"

Publicerad
Uppdaterad
Målvakten Daniel Larsson pekas ut som Detroit Red Wings framtida förstamålvakt.
Men nu sågas Larssons fysik - av farmarlagets tränare Curt Fraser.
- Han är en tunn som en kratta. När du ser honom gå omkring ser han ut som en kratta som har på sig en keps, säger Fraser.
Djurgårdens förra målvakt Daniel Larsson har en bra säsong i Detroit Red Wings farmarlag bakom sig.
Grad Rapids Griffins-spelaren släppte bara in 2,76 mål i snitt per match – och räddningsprocenten visar 90,7 procent.
Nu säger Larssons coach Curt Fraser att svensken är Detroits framtida NHL-målvakt.
Ett smickrande uttalande.

Kratta med keps

Mindre smickrande är följande citat:
– Han är den äkta varan, men är en tunn som en kratta. När du ser honom gå omkring ser han ut som en kratta som har på sig en keps, säger Fraser till Windsor Star.
Fraser om farmarlagets svensk Mattias Ritola:
– Ritola kommer att bli en väldigt bra ishockeyspelare.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: