ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Hammarby hockey under sista matchen på Hovet för fem år sedan. Foto: Gunilla Sikström
Hammarby hockey under sista matchen på Hovet för fem år sedan. Foto: Gunilla Sikström

Hammarby hockey är på väg att återuppstå

ANNONS:

För fem år sedan gick Hammarby hockey i konkurs – men nu är man på väg att återuppstå. Detta efter att den supporterbaserade Bajen fans hockey har röstat igenom ett förslag om återinträde i föreningen.

– Vi tycker att vi har bevisat att vi är seriösa under de här fem åren, hälsar Bajen fans hockey ordförande Richard Slätt till SportExpressen.se i ett mejl.

I april 2008 försattes Hammarby hockey i konkurs efter en längre tids ekonomiska problem. Tillsammans slöt flera supportrar inom Hammarby upp och bildade i stället laget Bajen fans ishockeyförening – med mottot "av supportrar – för supportrar".

Hockeylaget avancerade snabbt genom serierna och kvalar för närvarande för att ta sig upp i division 1. Då kommer det sannolikt bli i namnet Hammarby hockey.

– Det är en naturlig och självklar del att när namnet Hammarby nu blir tillgängligt efter fem år att vi söker oss tillbaka in i Hammarbyfamiljen. Vi har från supporterhåll startat en förening som nu kvalar till division ett och leder kvalserien, jag tror det är ganska förbaskat unikt att en sådan sak har skett, säger Bajen fans hockey ordförande Richard Slätt till SportExpressen.se i ett mejl.

"Inte är en dagslända"

På ett årsmöte under torsdagen röstade medlemmarna i Bajen fans hockey enhälligt igenom ett förslag om återinträde i Hammarby IF.

Nu återstår för Hammarby IF att formellt ska anta förslaget på ett årsmöte den 13 maj.

– Vi vet redan att alliansstyrelsen har haft upp detta till diskussion och vi tror och hoppas att hela Hammarbyfamiljen ska vilja få in en hockeysektion igen. Vi tycker att vi har bevisat att vi är seriösa under de här fem åren när vi byggt upp ungdomslag, juniorlag och ett slagkraftigt A-lag att vi inte är en dagslända utan en kraft att räkna med, säger Slätt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: