Foto: Misha Japaridze
 Foto: Misha Japaridze

Galimov död - avled efter skadorna

Publicerad
Uppdaterad
Den ryska ishockeyspelaren Alexander Galimov, 26, är död. Galimov, som var en av två överlevande från planet som kraschade i Ryssland i onsdags, har avlidit i sviterna av sina skador.
- Vi fick beskedet i morse, säger Lokomotiv Jaroslavls marknadsföringschef Ivjiny Chuev till HockeyExpressen.se
Alexander Galimov fick 90-procentiga brännskador i samband med flygkraschen, och fördes till Moskva där han behandlades av flera olika expertteam. Under söndagen genomgick han en komplicerad operation, där en ny luftstrupe ersatte den svårt brännskadade. Men ingenting hjälpte.
– Vi fick reda på det vid halv tio. Vi hoppas att han skulle överleva. Det gjorde vi verkligen, säger Jaroslavls marknadsföringschef Ivjiny Chuev till HockeyExpressen.se

Alla spelare döda

Klockan 7.30 på måndagsmorgonen gav Galimovs kropp upp. Därmed står det klart att ingen av spelarna i Lokomotiv Jaroslavls trupp, som var med på flyget, överlevde den svåra olyckan.
Lokomotiv Jaroslavl förbereder just nu klubbens avsked till Galimov.
– Det kommer att bli en ny ceremoni, troligen i morgon. Den kommer att hållas i arenan – som med de andra killarna som dog. Men ingenting är klart, det är släktingarna som bestämmer, säger Chuev.

"Livet går vidare"

I dag sätter ligaspelet i ryska KHL i gång igen, nästan en vecka efter olyckan. Lokomotiv Jaroslavl kommer inte att kunna delta – men Ivjiny Chuev tycker ändå att det är bra att ishockeyn lever vidare.
– Det här är en tragedi för alla. Men livet går vidare. Fansen i andra klubbar vill se deras lag spela. Hockeyn är inte död, säger Chuev.

Bygger nytt lag

Chuev berättar att Lokomotiv Jaroslavl tänker arbeta hårt för att få till en återkomst i KHL.
– Vi måste bygga ett nytt lag och slå följe med de andra lagen, säger han och tillägger:
– I dag ska det hållas ett möte med president Medvedev, guvernören i vår region och klubbpresidenten. De ska bestämma vad som ska hända med oss.
Totalt har 44 av 45 personer ombord nu avlidit. Läget med den besättningsman som överlevde kraschen är fortfarande allvarligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag