ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Misha Japaridze
Foto: Misha Japaridze

Galimov död - avled efter skadorna

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
Den ryska ishockeyspelaren Alexander Galimov, 26, är död. Galimov, som var en av två överlevande från planet som kraschade i Ryssland i onsdags, har avlidit i sviterna av sina skador.
- Vi fick beskedet i morse, säger Lokomotiv Jaroslavls marknadsföringschef Ivjiny Chuev till HockeyExpressen.se
Alexander Galimov fick 90-procentiga brännskador i samband med flygkraschen, och fördes till Moskva där han behandlades av flera olika expertteam. Under söndagen genomgick han en komplicerad operation, där en ny luftstrupe ersatte den svårt brännskadade. Men ingenting hjälpte.
– Vi fick reda på det vid halv tio. Vi hoppas att han skulle överleva. Det gjorde vi verkligen, säger Jaroslavls marknadsföringschef Ivjiny Chuev till HockeyExpressen.se

Alla spelare döda

Klockan 7.30 på måndagsmorgonen gav Galimovs kropp upp. Därmed står det klart att ingen av spelarna i Lokomotiv Jaroslavls trupp, som var med på flyget, överlevde den svåra olyckan.
Lokomotiv Jaroslavl förbereder just nu klubbens avsked till Galimov.
– Det kommer att bli en ny ceremoni, troligen i morgon. Den kommer att hållas i arenan – som med de andra killarna som dog. Men ingenting är klart, det är släktingarna som bestämmer, säger Chuev.

"Livet går vidare"

I dag sätter ligaspelet i ryska KHL i gång igen, nästan en vecka efter olyckan. Lokomotiv Jaroslavl kommer inte att kunna delta – men Ivjiny Chuev tycker ändå att det är bra att ishockeyn lever vidare.
– Det här är en tragedi för alla. Men livet går vidare. Fansen i andra klubbar vill se deras lag spela. Hockeyn är inte död, säger Chuev.

Bygger nytt lag

Chuev berättar att Lokomotiv Jaroslavl tänker arbeta hårt för att få till en återkomst i KHL.
– Vi måste bygga ett nytt lag och slå följe med de andra lagen, säger han och tillägger:
– I dag ska det hållas ett möte med president Medvedev, guvernören i vår region och klubbpresidenten. De ska bestämma vad som ska hända med oss.
Totalt har 44 av 45 personer ombord nu avlidit. Läget med den besättningsman som överlevde kraschen är fortfarande allvarligt.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: