ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Jonas Forsberg
Foto: Jonas Forsberg

Foppas skambud till klubbens aktieägare

ANNONS:

Peter Forsbergs golfklubb Veckefjärden bildades för tio år sedan och i samband med det sålde man ut aktier för 30 000 kronor styck.

Nu erbjuder sig Peter och pappa Kent Forsberg i ett brev att köpa tillbaka alla aktier - för en krona styck.

- Vi får se vad vi får för reaktioner. Det är upp till aktieägarna nu, säger Kent Forsberg till allehanda.se.

Vad sägs om det här erbjudandet?

Köp en aktie för 30 000 kronor.

Sälj den tio år senare – för en krona.

Det erbjudandet har nu medlemmarna i Peter ”Foppa” Forsbergs golfklubb Veckefjärden fått.

- Det är klart att det inte finns någon som vill köpa en aktie för 30 000 kronor styck och sedan sälja den för en krona, men nu är vi i den här situationen. Det är ett misslyckande och vi är naturligtvis inte glada över det här, säger Kent Forsberg, styrelseledamot i Tvillingsta AB som driver banan, till allehanda.se .

Ekonomisk kris

Kent Forsberg har tillsammans med sonen, förre hockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg, investerat stora pengar i flera projekt. Ett av de mest uppmärksammade är just byggandet av Veckefjärdens golfbana utanför Örnsköldsvik, invigd 2003.

Men en längre tid har det stått klart att finanserna inte går ihop för Tvillingsta AB – för tre år sedan fick Peter Forsberg skjuta till drygt 13 miljoner kronor för att täcka ett affärsunderskott - och nu ser det kanske sämre ut än någonsin.

I samband med att golfklubben bildades 2002 såldes golfaktier ut för 30 000 kronor - ett tag kostade de så mycket som 45 000 kronor, enligt Idrottens Affärer – och nu vill Tvillingsta AB alltså köpa tillbaka aktierna för ovan nämnda skambud.

Slipper obligatorisk årsavgift

Genom att gå med på erbjudandet slipper aktieägarna vara bundna till att betala den årsavgift som ingått i ägandet, och Kent Forsberg säger att förhoppningen är att man också ska kunna sänka medlemmarnas årsavgift om aktieägarna nappar på erbjudandet.

I ett brev, undertecknat av Peter och Kent Forsberg samt Veckefjärdens vd Mikael Nordin, förklarar man vidare:

"Den nuvarande utformningen med en spelrätt kopplad till aktie innebär oönskade inlåsningseffekter och ett system som inte låter sig anpassas till förändrade förutsättningar varken hos den enskilde medlemmen eller rent strukturellt. Vi vill i framtiden kunna skapa en större flexibilitet i utformningen av spelrätten och medlemskapet med huvudsyftet att eftersträva ett system som tillåter och klarar förändringar i olika avseenden."

Redan för två år sedan ska vissa medlemmar ha börjat skänka bort sina aktier för att slippa årsavgiften som då låg på 6 000 kronor. Enligt Idrottens Affärer var det till och med svårt att bli av med aktien även om man ville.

90-procentigt bifall krävs

Den här gången krävs att 90 procent av aktieägarna tackar ja till erbjudandet för att det ska gälla.

- Vi får se vad vi får för reaktioner. Det är upp till aktieägarna nu, säger Kent Forsberg.

- Det har under åren blivit helt andra förutsättningar. För lånade man endera in pengar eller köpte aktier. Golfförbundet insåg inte riskerna och nu är vi där vi är. Vi kände att vi måste göra något drastiskt för att överleva.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: