ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Robban Andersson
Foto: Robban Andersson

Vem betalar för att se Timrå mot tyskt lag?

ANNONS:
Sju svenska klubbar jobbar hårt för en ny Europaliga.
Men en av svensk hockeys största stjärnor vill se en helt annan väg.
- Utöka elitserien till 16 lag, säger Henrik "Zäta" Zetterberg.
I fredags berättade SPORT-Expressen om stormötet som Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping, Luleå och Malmö planerar att hålla iSverige 21 oktober, detta tillsammans med över 20 klubbar ute iEuropa.
Detta för att diskutera den nya Europaligan, som väntas starta hösten 2013.
Blir den verklighet, så är det stor risk att klassiska svenska klubbar som Brynäs, Skellefteå, Södertälje och Timrå blir utanför och den nuvarande elitserien kommer i så fall att spelas utan flera av de största klubbarna.

Vill utöka elitserien

Nu ger en av Sveriges största hockeystjärnor sin syn på svensk hockeys framtid.
Henrik Zetterberg, som var elitseriens bästa spelare när hanspelade där med Timrå 2000- 2002, tycker inte att det är rätt väg att gå in i en Europaliga.
- Det är en väldigt svår balansgång vad man ska göra. Jag är för dåligt insatt kring det ekonomiska och det praktiska, men personligen tror jag inte att folk kommer att gå och titta på matcherna mot utländska lag. Visst, ett ryskt lag med alla sina stjärnor är kul men vem kommer betala 250 kronor för att se Timrå mot något tyskt lag?, säger Zäta.
Detroitforwarden vill istället se en helt annan förändring av nuvarande elitserien - en utökning med fler lag. Något som diskuterats flitigt vid flera tillfällen senaste åren men aldrig blivit verklighet.

"Behåll öppen liga"

- Upp med lagen som är där och slåss varje år ikvalserien. De har ekonomin, arenorna och förutsättningarna. Upp med dem och behåll en öppen liga, säger Zetterberg.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: