ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Mikael Fritzon / Scanpix
Foto: Mikael Fritzon / Scanpix

Växjö bröt Wesslaus fantastiska svit

ANNONS:
FAKTA

HV 71–Växjö 3–4 e str (0–2, 1–1, 2–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (8.44) Noah Welch (Tomi Kallio, Robert Rosén) spel fem mot fyra, 0–2 (9.42) Jonas Holös (Petr Vampola) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (0.53) Marcus Nilson (William Karlsson), 1–3 (8.06) Jonas Holös (Alexander Johansson).

Tredje perioden: 2–3 (12.19) Oscar Fantenberg (Elias Fälth, Jason Krog) spel fem mot fyra, 3–3 (18.06) Jason Krog (Jesper Fasth, Rhett Rakhshani).

Avgörande str: Tomi Kallio.

Skott: 38–19 (12–9, 10–6, 10–3, 6–0, 0–1).

Utv, HV 71: 3x2. Växjö: 4x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 907.

Visa merVisa mindre
Läs mer

JÖNKÖPING. Växjö älskar att spela i Jönköping. Om man räknar med fjolårets matcher har Växjö nu vunnit fyra av fyra kamper borta mot HV71.

På torsdagen blev det seger med 4–3 efter straffläggning.

Därmed sprack Gustaf Wesslaus segersvit i målvaktens 15:e match.

Det var sviternas afton när HV71 och Växjö möttes i säsongens andra Smålandsderby. Växjö-backen Jonas Holös hade inför torsdagens match spelat 18 matcher utan att göra mål. Mot HV gjorde han två. Förra årets poängkung, Robert Rosén, hade på 17 matcher inte gjort en enda assist. Mot HV kom den första. Samtidigt stannade HV-målvakten Gustaf Wesslaus fantastiska vinstfacit på 14 matcher.

Men det finns en svit som är intakt: Växjö har aldrig förlorat en elitseriematch i Jönköping.

– Vi är som ett spöke för HV. Det är alltid extra kul att spela derby. Och mot HV, som är favoriter, har vi allt att vinna. Jag vet inte riktigt varför vi lyckas så bra här, vi går bara in och spelar vårt spel, sade Jonas Holös.

Holös tvåmålsskytt

Den norske landslagsbacken kom under förra säsongen till Växjö efter spel i NHL och AHL. Under fjolårssäsongen blev det två mål från Holös klubba. Ett antal han lyckades tangera på två perioder borta mot HV71 under torsdagen.

– Det var längesen jag gjorde mål nu, så det var skönt att få sätta dit två. Det första var i powerplay, jag fick ett bra pass och det var bara att dunka dit pucken. Det andra minns jag inte riktigt vad som hände, pucken studsade i alla fall fram till mig. Jag sköt och jag tror inte deras målvakt såg pucken, sade Holös.

Inför den tredje perioden hade Växjö en 3–1-ledning. Men det skulle inte bli full pott för bortalaget. HV71 reducerade genom Oscar Fantenberg. Och med två minuter kvar smällde Jason Krog in kvitteringen.

Kallio avgjorde

Kanadensaren krogs mål tog matchen till en mållös förlängning. Därefter väntade en straffläggning där Växjö skulle visa sig vara det starkare laget. Tomi Kallio avgjorde matchen med straffläggningens enda mål.

– Givetvis känns det bra, det är inte varje dag man tar två poäng borta mot serieledaren. Men samtidigt – vi ville ha tre. Jag tycker att vi kämpade på riktigt bra genom hela matchen, tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen, sade Holös, som tycker att hans lag, som har haft det ganska tufft i inledningen av årets elitseriespel, är på uppgång.

– De senaste matcherna har vi spelat riktigt bra tycker jag, även om vi inte har fått den utdelning som jag tycker att vi borde ha fått.

 

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: