ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: HVTV.
Foto: HVTV.

Växjö-bördiga Klüft: Jag håller på HV 71

ANNONS:

Carolina Klüft är född och uppvuxen i Växjö.

Men när det gäller hockey finns hjärtat i HV 71.

På torsdagskvällen var hon på plats i Kinnarps arena när laget mötte Växjö.

– Jag försöker hänga med så gott det går. Jag har varit HV 71-supporter sedan jag var tolv år gammal, säger hon till HVTV.

Tidigare i år la 29-åriga Carolina Klüft skorna på hyllan.

Hon lämnade då en framgångsrik karriär bakom sig.

Förutom ett OS-guld i sjukamp har hon tre VM-guld utomhus och hon räknas som en av Sveriges bästa friidrottare genom alla tider.

Hon har dessutom ett stort hockeyintresse.

"Går inte att byta lag"

Under torsdagens Smålandsderby mellan HV 71 och Växjö (3-4 efter straffar) fanns den förre friidrottsstjärnan på plats för att följa sitt favoritlag.

Favoritlaget är dock inte Växjö - trots att hon är född och uppvuxen i staden.

– Jag har varit HV 71-supporter sedan jag var tolv år gammal. Det är roligt när det går bra för Växjö också eftersom de är från hemstaden, men det går inte att byta lag. HV 71 är i hjärtat och det kommer nog att förbli så, säger hon i en intervju med HVTV.

Klüft försöker följa HV 71 så gott hon kan.

– Jag försöker hänga med och följa det bra. Jag såg till exempel matchen mot AIK borta i Stockholm. Så jag försöker hänga med så gott det går, säger hon.

Diskuterar med maken

Eftersom hon är gift med Vita Hästens tränare Patrik Klüft blir det en hel del hockeysnack på hemmaplan också.

– Det är mycket hockey, men det är roligt. Det blir en hel del matcher och en hel del hockeyprat. Jag kan inte bidra så mycket med taktik, powerplay-uppspel och hur man ska tänka i boxplay, men däremot kan vi prata mycket om det mentala spelet. Man ser ganska lätt när det är panikartat på banan, när man har kontrollen eller när psykologin spelar in. Så där kan vi prata ganska mycket och ha intressanta diskussioner, jag och Patrik.

Valet mellan att se en SM-final i hockey eller en Diamond League-gala på tv är enkelt.

– Då blir det nog hockey, absolut. Jag har sett mycket friidrott i mina dagar. Men man kan ju växla lite. När det är paus i hockeyn går man över till friidrotten, säger Carolina Klüft.

"Tar tid att vänja sig"

För HVTV berättar hon också om den första tiden utan friidrotten.

– Det är bra, spännande. Det är kul att hinna med sådant här och saker som har varit begränsat innan. Sedan försöker jag strukturera upp mitt liv, göra andra saker och komma i gång med det nya livet. Det tar lite tid att vänja sig, men det känns jättebra, säger hon.

– Nu blir det lite studier, lite olika typer av engagemang och arbeten, lite föreläsningar och så. Helt sysslolös är jag inte.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: