ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin

Uppgifter: Lundqvist nära spel i Frölunda

ANNONS:
GUNNAR NORDSTRÖMS ANALYS

"Om Henke Lundqvist kommer till Frölunda är det inget annat än en jättegrej för klubben och fansen i Göteborg. Lundqvist är en ledare både på och utanför isen, med andra ord precis vad Frölunda behöver.

Jag menar - det är ju NHL:s bäste målvakt förra säsongen vi pratar om. Och det är en målvakt som hållit en mycket hög nivå många år i följd, och nu är han är i sina bästa år och har aldrig varit bättre.

Skulle Frölunda få in honom i truppen skulle inte bara försvaret bli bättre - utan hela truppen skulle lyfta sig och fyllas med energi. Den effekten har spelare som Henke på sina medspelare.

Dessutom sitter det ett stort Frölunda-hjärta i honom. Det är hans hemmaklubb, och när jag har snackat med honom råder det absolut inga tvivel om att Frölunda är den enda elitserieklubb han kan tänka sig att spela för.

Om han kommer gör han det med laddade batterier. Jag vet att han har hållit i gång bra under lockouten. Tillsammans med 10-15 andra Rangers-spelare har Lundqvist tränat på bra. Pratade med hans lagkamrat Carl Hagelin för en knapp vecka sedan och han berättade att de kört ganska hårt - med Henke i spetsen.

Frölunda har redan säkrat Matt Duchene från Colorado - en av NHL:s kommande storspelare. Och får de även in Lundqvist... Ja, då snackar vi om en dubbelknock.

En "one-two punch" - som de säger här borta."

Visa merVisa mindre
Läs mer

Henrik Lundqvist närmar sig spel i Frölunda.

Enligt Göteborgs-Posten har klubben säkrat pengarna som krävs för att få målvaktsstjärnan spelklar - och hoppas få svar från Lundqvist de kommande dagarna.

Först Colorado-stjärnan Matt Duchene - sedan Henrik Lundqvist?

Enligt dagens Göteborgs-Posten har klubben säkrat finansieringen för New York Rangers-profilen som utsågs till NHL:s bäste målvakt förra säsongen.

Det handlar om extern ekonomisk hjälp.

"Henke" själv har tidigare uttalat sig positivt om att spela för klubben han vann SM-guld med 2003 och 2005.

Hoppas på snart besked

Det som återstår är bland annat att "Henke" själv ska komma överens med New York Rangers - som lär ha vissa synpunkter på målvaktens spel i elitserien.

Synpunkter kan ha att göra med att Rangers stjärncenter Rick Nash skadade axeln i sin första match som lockoutspelare för schweiziska Davos.

Frölunda, som i går föll hemma mot Brynäs med 1-2, hoppas beskedet ska komma redan inom några dagar.

Dessutom måste Frölunda besluta huruvida man antingen går emot Hockeyligans beslut om förbud att värva NHL-spelare på korttidskontrakt, eller om klubben chansar på att lockouten i NHL blir över hela säsongen och därför skriver ett långt kontrakt med "Henke".

"Inget vi tänkt bryta"

- Överenskommelsen i Hockeyligan är att man inte får skriva korttidskontrakt med NHL-spelare. Det är inget vi har tänkt bryta om det finns speciella skäl, säger klubbchefen Anderz Larqvist till GP.

För ett par veckor sedan sa dock Lundqvist följande till GT:

- Ju mer jag tänker på det, desto mer sugen blir jag.

Han sa samtidigt till GT att det är många bitar som ska passa in ifall han ska till Frölunda.

- Jag vill inte ställa till med någonting för Frölunda. Det ska passa in sportsligt, tränaren måste säga sitt. Det är inte bara att komma in i ett färdigt lag. Det handlar också om ekonomi.

- Jag tror att alla förstår att jag inte kräver så mycket i lön. De stora kostnaderna för Frölunda är försäkringen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: