Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Uppgifter: Lundqvist nära spel i Frölunda

Publicerad

Henrik Lundqvist närmar sig spel i Frölunda.

Enligt Göteborgs-Posten har klubben säkrat pengarna som krävs för att få målvaktsstjärnan spelklar - och hoppas få svar från Lundqvist de kommande dagarna.

Först Colorado-stjärnan Matt Duchene - sedan Henrik Lundqvist?

Enligt dagens Göteborgs-Posten har klubben säkrat finansieringen för New York Rangers-profilen som utsågs till NHL:s bäste målvakt förra säsongen.

Det handlar om extern ekonomisk hjälp.

"Henke" själv har tidigare uttalat sig positivt om att spela för klubben han vann SM-guld med 2003 och 2005.

Hoppas på snart besked

Det som återstår är bland annat att "Henke" själv ska komma överens med New York Rangers - som lär ha vissa synpunkter på målvaktens spel i elitserien.

Synpunkter kan ha att göra med att Rangers stjärncenter Rick Nash skadade axeln i sin första match som lockoutspelare för schweiziska Davos.

Frölunda, som i går föll hemma mot Brynäs med 1-2, hoppas beskedet ska komma redan inom några dagar.

Dessutom måste Frölunda besluta huruvida man antingen går emot Hockeyligans beslut om förbud att värva NHL-spelare på korttidskontrakt, eller om klubben chansar på att lockouten i NHL blir över hela säsongen och därför skriver ett långt kontrakt med "Henke".

"Inget vi tänkt bryta"

- Överenskommelsen i Hockeyligan är att man inte får skriva korttidskontrakt med NHL-spelare. Det är inget vi har tänkt bryta om det finns speciella skäl, säger klubbchefen Anderz Larqvist till GP.

För ett par veckor sedan sa dock Lundqvist följande till GT:

- Ju mer jag tänker på det, desto mer sugen blir jag.

Han sa samtidigt till GT att det är många bitar som ska passa in ifall han ska till Frölunda.

- Jag vill inte ställa till med någonting för Frölunda. Det ska passa in sportsligt, tränaren måste säga sitt. Det är inte bara att komma in i ett färdigt lag. Det handlar också om ekonomi.

- Jag tror att alla förstår att jag inte kräver så mycket i lön. De stora kostnaderna för Frölunda är försäkringen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida