ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Michael Berggren
Foto: Michael Berggren

Uppgifter: Axelsson klar för Frölunda

ANNONS:
Tidigare artiklar

Frölunda snuvar Färjestad på Dick Axelsson.

Enligt Värmlands Folkblad är stjärnanfallaren överens med Frölunda, som i så fall landar den första riktigt tunga värvningen inför nästa säsong.

– Dick är klar för en annan klubb, säger FBK:s sportchef Thomas Rundqvist till VF.

Dick Axelsson har ett par ganska struliga år bakom sig.

Från att ha varit en publikfavorit i Färjestad 2009-2011 valde han inför förra säsongen att bryta sitt kontrakt och inte utnyttja det sista optionsåret.

I stället gick han till Modo, skrev på ett drömkontrakt, men tiden i Ö-vik blev inte vad han eller klubben räknat med.

Slutsnackat med Färjestad

Under våren har flera klubbar varit inblandade i en dragkamp om stjärnanfallaren, men enligt Värmlands Folkblad har han nu bestämt sig för Frölunda - mitt framför näsan på västrivalen Färjestad.

– Vi har haft en liten dialog, men inte något jätteingående, men vi har visat vårt intresse, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till VF.

I går eftermiddag bekräftade dock FBK att förhandlingarna med Axelsson brutit samman.

– Dick är klar för en annan klubb, säger Rundqvist till VF.

Frölunda behöver nytt

Enligt tidningen ville Färjestad erbjuda honom ett prestationsbaserat kontrakt. Grundlönen där skulle ha varit långt under den lön som han hade i Modo - men med bra bonusmöjligheter om han levererade mycket poäng.

Det erbjudandet ska han dock ha tackat nej till, och är nu enligt uppgift i stället överens med Frölunda inför nästa säsong.

Frölunda har de senaste veckorna tappat tunga offensiva pjäser som Mika Pyörälä och Fredrik Pettersson, och Axelsson lär gå rakt in i den tidigare "POP-kedjan" som i dagsläget endast består av Mathis Olimb.

Frölunda har ännu inte bekräftat övergången.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: