ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Timrå: "Man är trött på de här två lagen"

ANNONS:
Läs mer

Efter att marknadsdomstolen valt att gå på Hockeyligans linje ska ligans styrelse analysera vad beslutet innebär.

Modos storstjärna Alexander Steen riskeras att stoppas - och bland klubbarna finns en irritation som kan leda till att både Modo och Frölunda straffas om beslutet hamnar hos de övriga klubbarna.

- Det är jättetråkigt, men det är som det är. Jag får prata med "Macke" (Markus Näslund) och ledningen, säger Alexander Steen.

I går kom beskedet att marknadsdomstolen valt att gå på samma linje som Hockeyligan och därmed köra över konkurrensverkets dom. En dom som sa att Hockey­ligan bedrivit en olaglig kartellbildning när man förbjöd korttidskontrakt för NHL-spelare under lockouten.

I dag är Modostjärnan Alexander Steen den enda NHL-spelaren i elitserien, men i väntan på marknadsdomstolens beslut valde även Frölunda tidigare att plocka in lockout-spelare.

Nu kan Steen stoppas av Hockeyligan efter beslutet i går - men något klart besked har ligan inte kommit med än så länge.

- Vad vi gör nu är att vi ska läsa och sätta oss in i detalj vad allt innebär. Utifrån det får vi sätta oss ner och sedan får styrelsen ta en färdriktning i frågan. Vi ska tillbringa eftermiddagen, kvällen och morgonen med det här och ta det vidare, säger Hockeyligans vd Jörgen Lindgren.

Diskussion högintressant

Diskussionen inom ligan kan bli högintressant av flera anledningar. Dels sett till Steens framtid i Modo men också på grund av eventuella bestraffningar för Frölunda och Modo - om det är juridiskt möjligt.

- Jag ser inga problem att diskutera den här frågan inom ligan, vi har ett bra klimat mellan klubbarna, säger Lindgren.

"Inte mycket att göra åt"

Under gårdagen gav SPORT-Expressen beskedet om marknadsdomstolens dom till en ovetande Alexander Steen.

- Får jag inte spela så får jag inte spela, säger han.

Det måste kännas tråkigt?

- Ja, det gör det väl. Men det är inte så mycket att göra åt, får man inte spela får man inte spela. Det är jättetråkigt, men det är som det är, säger Steen. Jag har aldrig fått sådana här nyheter på väg till träningsläger, så jag vet inte hur jag ska reagera. Jag får prata med “Macke" (Näslund) och ledningen.

Vad tycker du om att de ändrade beslutet?

- Det är som jag sagt, jag har tyckt att det varit skitkul att få spela hemma och det är jättetråkigt men det har hela tiden varit så här. Det är ingenting jag kunnat påverka. Har jag fått spela så hade jag spelat.

Finns en irritation

Bland klubbarna i elit­serien finns det en irritation mot Modo och Frölunda.

- Man är trött på de här två lagen som tagit in spelare, det är bara att titta i tabellen hur många poäng de tagit. Framför allt Modo har fått en stor effekt. Det kan vara skillnaden mellan slutspel och kvalserie, säger Timrås klubbdirektör Lars Nolander.

Linköpings klubbdirektör Mike Helber har tidigare under säsongen varit tydlig med sin och klubbens ståndpunkt i frågan.

- Det har påverkat serien kraftigt och för två lag som måste spela kvalserien och sätta sin elitlicens och klubb på spel är det här oerhört tråkigt. Jag pratar inte i egen sak som det känns i dag och vi kanske inte hamnar där just i år men jag förstår vilken press det är på klubbarna i botten.

Borde Modo och Frölunda straffas i efterhand?

- Tyvärr har konkurrens­verkets inblandning påverkat tabellen, precis som vi inte ville. Men nu är det så och en del klubbar har dragit större nackdel. Men det är något som Hockeyligans styrelse får bestämma, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: