Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix /
 Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix /

Skellefteås praktsmäll - förlorade med 6-0

Publicerad

Skellefteå ledde serien inför tisdagens elitserieomgång.

Det gör de inte längre.

Laget åkte på en dundersmäll borta mot Linköping - som vann matchen med 6–0.

– Det är klart att det är surt att förlora, säger Jimmie Ericsson till SportExpressen.se.

Linköping är inne i en rasande form.

På tisdagskvällen kom lagets femte raka seger - och den kom inte till på vilket sätt som helst.

Laget gick på knock hemma i Cloetta center och förnedrade serieledaren Skellefteå.

När slutsignalen ljöd stod det nämligen 6–0 på resultattavlan - och fansen firade med att sjunga "Sveriges bästa lag är LHC".

Arlbrandt punkterade

Det var i den andra perioden som Skellefteå rasade samman.

Då gick Linköping från 1–0 till 4–0.

Carl Söderberg gjorde 2–0.

Niclas Hävelid gjorde 3–0.

Och Eric Himmelfarb gjorde 4–0.

Med det målet stängde också Linköping butiken - men i Skellefteå-laget var det fortsatta svängdörrar.

Sebastian Karlsson utnyttjade det fram till 5–0 i den tredje perioden och sedan punkterade Pär Arlbrandt matchen med sitt 6–0-mål.

"Käkade upp oss"

I och med förlusten - lagets största på tre år - tappar Skellefteå serieledningen till HV 71.

– Det är klart att det är surt att förlora. Men är det en jämn match som man förlorar så sitter det kanske i lite längre efteråt. Nu hade man känt ett tag att man skulle förlora. Det stod ju 6-0 i början av tredje perioden, säger Jimmie Ericsson till SportExpressen.se.

I Linköping var det betydligt muntrare stämning - laget imponerar för tillfället och ligger trea i serien.

– Vi gör en riktigt bra andraperiod. Vi käkade upp oss ordentligt under juluppehållet och vilade oss i form, höll jag på att säga, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid leende till C More.

– Vi spelar med bra självförtroende just nu, men det gäller att vara ödmjuk.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida