Foto: Robert Granström / Scanpix
 Foto: Robert Granström / Scanpix

Seger mot HV - sedan kom dystra besked

Publicerad

Segern mot HV blir dyrköpt för Skellefteå.

Oscar Möller upp en gammal ledbandsskada. Samtidigt drog Oscar Lindberg på sig en hjärnskakning – och missar Karjala Cup.

– Det blir inget spel där, säger Skellefteås lagläkare Karin Rundblad.

Det var efter en tackling från Per Ledin i slutet av första som Oscar Lindberg tvingades kliva av.

Efter det spelade Skellefteåforwarden inte mer – och nu blir det ingen landslagsdebut för Lindberg som var uttagen till Karjala Cup.

– Nej, det blir det inte. Han visade förvånansvärt lite symptom men jag klassar det som en hjärnskakning, säger Karin Rundblad.

Borta sex dagar

Enligt första prognosen bör Lindberg vara återställd om sex dagar.

Skellefteå kan dock tvingas klara sig utan Oscar Möller desto längre. Hattrickskytten slog upp en gammal ledbandsskada i tredje perioden. På måndag kommer Möller undersökas av ortoped – och han kan tvingas till operation.

Kan tvingas till operation

– Det är samma problem som tidigare. Sådana här ledbandsskador är långdragna, man kan ha känningar upp till tre månader. Man behandlar det antingen konservativt, med tejp och avlastning, eller genom att operera. Det beror på symptom.

Så man kan räkna med att han missar matcher efter uppehållet?

– Det är inte säkert, det beror på hur omfattande skadan är.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida