ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Linn Malmén / Scanpix
Foto: Linn Malmén / Scanpix

Rögle visade varför de är sämsta bortalaget

ANNONS:
FAKTA

Färjestad–Rögle 4–0 (3–0, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (3.04) Magnus Nygren (Patrik Lundh, Rickard Wallin), 2–0 (6.20) Max Görtz (Ville Lajunen, Rickard Wallin), 3–0 (16.08) Marcus Paulsson (Marius Holtet, Anders Bastiansen).

Andra perioden: 4–0 (11.44) Christian Berglund (Rickard Wallin).

Skott: 38–17 (9–6, 19–2, 10–9).

Utv, Färjestad: 1x2. Rögle: 6x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 7 144.

Visa merVisa mindre
Läs mer

KARLSTAD. Rögle är elitseriens sämsta bortalag – det visade laget med besked i Karlstad.

Efter 4–0-förlusten mot Färjestad sågade Rögletränaren Dan Tangnes sina ledande spelare rejält.

– De ska driva gruppen och måste kavla upp ärmarna och visa vägen på ett bättre sätt, sade han.

Rögle kom till Karlstad med fem raka bortaförluster mot ett formstark Färjestad där målvakten Alexander Salák hållit två raka nollor. Båda sviterna förlängdes.

Färjestad skaffade sig tidigt 2–0 efter mål av Magnus Nygren och Max Görtz.

– När de gör sitt andra mål blir vi små och vi flyttar över problemen till varandra och börjar leta passningar som inte finns, sade Dan Tangnes som även fick se Marcus Paulsson göra 3–0 innan den första perioden var slut.

Svaga ledare

Speciellt besviken var han på lagets ledande spelare.

– Jag tänker inte minst på våra tre kaptener (Lasse Kukkonen, Jakob Johansson och Mathias Tjärnqvist), men också Fredrik Warg och Mike Iggulden. Nu var det snarare vår fjärdekedja som gick i bräschen, sade Tangnes.

Förlusten var alltså Rögles sjätte raka på bortaplan och gjorde även att laget är ny tabelljumbo.

– I det läget vi befinner oss i nu blir vi väldigt stressade när vi åker på ett tidigt baklängesmål. När vi har spelat hemma har vi lyckats ta ledningen, då blir vi mer bekväma, spelar med en större energi och alla är mer delaktiga, sade Tangnes.

Tredje nollan

För Färjestad är trenden den motsatta. Tredje raka segern och laget har dessutom börjat hitta effektiviteten offensivt – och förklaringen är försvarsspelet.

– Vi hjälper varandra defensivt bättre nu och det började med att vi hittade spelet i boxplay igen. Där hade vi ett rejält snack om vad vi höll på med egentligen. Genom det har vi lyckats bygga offensiven, lätt att tro att man ska spela klapp-klapp-spel genom mittzonen, men det handlar om att vinna pucken på rätt ställen också, sade lagkaptenen Rickard Wallin.

Wallin var med och assisterade till tre av Färjestads fyra mål. Som det fjärde när Christian Berglund definitivt punkterade matchen halvvägs in i den andra perioden. Efter det handlade det mesta bara om Färjestad skulle orka hjälpa Alexander Salák till hans tredje raka nolla.

– Skönt att vi visade upp bra tålamod i den tredje perioden, vi orkade spela tajt hela vägen. Framför allt var det skönt att vi kunde hjälpa Salák till nollan, sade tränaren Leif Carlsson.

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: