Foto: Torbjörn Karlgren.
 Foto: Torbjörn Karlgren.

Pinsamma missen - Färjestad skrev fel lag

Publicerad

Det går fort i ishockey - även utanför isen.

När Färjestad producerade sitt matchprogram inför tisdagskvällens match mot Växjö gick det lite väl fort - i programmet stod det nämligen att Färjestad skulle möta Vänersborg.

På tisdagskvällen var det dags för fem nya matcher i ishockeyns elitserie.

En av dessa spelades i Karlstad - men frågan är vilka lag det var som möttes?

I Färjestads matchprogram bjöd man nämligen på en rejäl groda.

I en text som handlade om förutsättningarna inför kvällens match råkade man skriva att laget på andra sidan isen hette... Vänersborg!

"Till tisdagens match mot Vänersborg får Färjestad också tillbaka avstängde Christian Berglund medan Mikael Johansson får vänta lite till innan han är helt återställd och redo för spel." stod det i programmet.

Färjestad vann

Det var dock inte Vänersborg som åkte ut på isen vid matchstart - utan Växjö Lakers.

Om det var ett misstag eller en kupp från någon i Färjestadslägret är ännu oklart. Klart är i alla fall att det inte verkar ha fungerat som tändvätska för Växjö.

Färjestad tog nämligen ledningen tidigt i matchen med 1–0 genom Chris Lee.

Växjö kvitterade visserligen, men Färjestad avgjorde sedan genom Magnus Nygren och vann därmed med 2–1.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: