ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Andreas L Eriksson

Ölvestad stängs av efter huvudtacklingen

ANNONS:
Mattias Persson fick lämna matchen med hjärnskakning efter tacklingen från Jimmie Ölvestad.
Nu stängs Djurgårdsspelaren av i tre matcher och får böta 15 000 kronor.
"Det rör sig om ett återfall i samma typ av förseelse", skriver disciplinnämnden.
Det var 12.53 in i torsdagens match mellan Luleå och Djurgården som Jimmie Ölvestad satsade hårt mot Luleås Mattias Persson. Luleåspelaren fick lämna matchen med hjärnskakning och Ölvestad straffades med 2+10 minuter för checking to the head.
Efter matchen anmäldes händelsen till disciplinnämnden som nu tagit beslutet att stänga av Ölvestad från den 23-29 september, motsvarande tre matcher.
Djurgårdsspelaren får också böter på 15 000 kronor, motsvarande en match.
"Utredningen i ärendet, framför allt en granskning av filmsekvensen, visar att Jimmie Ölvestad fullföljde tacklingen genom att höja vänster armbåge som härigenom träffade motspelarens huvud. Enligt nämndens uppfattning är tacklingen medvetet utförd. Tacklingar av den här typen är generellt farliga och ska enligt praxis leda till avstängning som i detta fall bör kombineras med böter", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Hårdare straff

Under kvartsfinalserien mot Luleå i våras stängdes Ölvestad av efter en tackling mot Sebastian Enterfeldts huvud. Något som nu ger ett hårdare straff.
"Det rör sig nu alltså om ett återfall i samma typ av förseelse. Detta ska beaktas av nämnden när det gäller längden på avstängningen. Sammantaget finner nämnden mot denna bakgrund att Jimmie Ölvestad ska ådömas avstängning motsvarande totalt tre matcher och böter motsvarande en match", meddelar disciplinnämnden.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: