ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

NYSTRÖM: Här är de fem största missarna

ANNONS:
Djurgården är årets krislag i elitserien.
HockeyExpressen.se:s krönikör Magnus Nyström ger nu sin dom över Djurgårdens säsong.
Det gjorde Djurgården: Hardy Nilsson fick sparken efter 42 omgångar.
Detta borde Djurgården gjort: Sparkat Nilsson tidigare. Med tanke på hur infekterat det visade sig vara mellan ledare och spelare så borde Hardy fått sparken tidigare. Ledande spelare i laget grälade öppet med sin tränare och en gång blev lagkapten Marcus Nilson så arg att han förstörde dörren till tränarrummet. Det var förstås en ohållbar situation.

Det gjorde Djurgården: Värvade Kyle Klubertanz och Josef Boumedienne.
Detta borde Djurgården gjort: Hittat bättre spelare. Detta var två grova felsatsningar. Både Klubertanz och Boumedienne har haft för låg lägstanivå. Boumedienne har fått sparken. Klubertanz borde ha fått sparken. Båda dessa rutinerade backar har spridit puckar som pojklagsspelare och gjort alldeles för många dyrbara misstag. Klubertanz ser dessutom rädd ut där ute. Han vill varken ha pucken eller gå in i närkamper.

Det gjorde Djurgården: Laget har satsat på Hardy Nilssons spelsystem:
Detta borde Djurgården gjort: Hittat något nytt. Hardy har revolutionerat hockeyn med såväl torpedhockey som det offensiva spel som tog laget till SM-final för två år sedan. Men sedan dess har Djurgården blivit förutsägbart och lättläst. För långsamma och slarviga uppspel har bara gjort att laget tappat fart. Man har sällan fått tillräckligt bra tryck framåt för att det ska utmynna i mål. Och det har ofta varit ganska bekvämt att möta Djurgården.

Det gjorde Djurgården: Marcus Nilson gjordes till lagkapten.
Detta borde Djurgården gjort: Hittat någon annan för den rollen. Nilson har varit en av lagets bästa spelare på slutet och är en toppspelare i sina bästa stunder. Men han är in gen lagkaptenstyp. Han ska vara het, han ska ligga på gränsen, han ska ibland spela på sin ilska och han måste få vara sig själv för att vara som bäst. Och det fungerar inte riktigt med ett C på bröstet.

Det gjorde Djurgården:
Har satsat offensivt och skjutit mycket skott på mål.
Detta borde Djurgården gjort: Skapat bättre chanser. Djurgården har gjort ganska många mål, 103 (Kristoffer Ottosson, bilden, är bäst med elva), och har skjutit mycket på mål. Men det måste vara kvalitet på det också. Och detta är något som assisterande tränaren Tomas Montén självkritiskt tagit upp: "Vi måste ha bättre avslut". Alibiskott och skott utan trafik framför mål - nej, det är inte att räkna som riktiga målchanser.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: