ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Robban Andersson
Foto: Robban Andersson

Nilson stämmer Dif på en miljon kronor

ANNONS:
Läs mer

HV 71:s Marcus Nilson stämmer sin förra klubb Djurgården på närmare en miljon kronor.
Orsaken är att Nilson hävdar att hans kontrakt sagts upp på felaktiga grunder.
- Marcus har en gång i tiden skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården och blev naturligtvis chockad när de berättade för honom att de hade rätt att bryta det avtalet, säger hans agent Claes Elefalk till Jnytt.se.

Marcus Nilson var med och åkte ur elitserien med Djurgården i våras.

Någon månad senare fick han beskedet att han inte ingick i klubbens planer inför den kommande säsongen i hockeyallsvenskan, och när han sedan skulle besöka klubblokalerna märkte han att hans passerkort inte längre fungerade.

Problemet var bara att Nilson hade två år kvar på det fyraårskontrakt han skrev 2010.

Skrev på för HV 71

Djurgården hävdar att kontraktet enbart gällde spel i elitserien, och Marcus Nilson skrev på ett kontrakt med HV 71 i stället.

Men historien tar inte slut där.

Nu stämmer Marcus Nilson, genom fackförbundet Unionen, sin förra klubb Djurgården på närmare en miljon kronor i skadestånd för uteblivna löneintäkter.

Nilsons lön i HV 71 är på 209 000 kronor i månaden, vilket är 41 000 kronor lägre än det han tjänade i Djurgården.

"Ett avtalsbrott"

I stämningsansökan skriver Unionen enligt Jnytt.se:

"Bolagets agerande - genom hävning av anställningsavtalet - har i allt fall utgjort ett avtalsbrott och Marcus Nilson äger alternativt på den grunden rätt till ersättning avseende den ekonomiska skada som han lider på grund av bolagets avtalsbrott."

Nilsons agent Claes Elefalk till Jnytt.se:

- Marcus har en gång i tiden skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården och blev naturligtvis chockad när de berättade för honom att de hade rätt att bryta det avtalet. Vi berättar aldrig vad som står i våra avtal, men det var ett fyraårsavtal men Djurgården såg att de kunde avsluta det efter två år. Vi ser totalt olika på saker och ting.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: