ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

NHL-stjärnans attack mot domarna i Sverige

ANNONS:
Läs mer

GÖTEBORG. NHL-kedjan blev poänglös mot Luleå.

Nu ger Matt Duchene elitseriedomarna en rejäl känga.

- Jag har redan fått fler klubbor sönderslashade här än på en hel säsong i NHL. Domarna plockar helt enkelt inte såna utvisningar, det är inkonsekvent och tråkigt, säger en frustrerad stjärncenter.

Målsuccén har uteblivit för den lockoutade Colorado-spelaren. Bara en fullträff på sju matcher.

Nu tar Matt Duchene bladet från munnen och förklarar vad som inte stämmer - han är långt från nöjd med bedömningsnivån i svensk hockey.

- Det är väl ingen ursäkt, men det är trist att domarna inte plockar hakning, slashing och så vidare.

- Om du tacklar någon hårt åker du ut, men om du hakar någon gör du inte det, säger Duchene.

"Helt annorlunda nivå"

Hans kedja, med skarpskytten Viktor Stålberg och klubbmagikern Dick Axelsson, trollade fram flera chanser mot Luleå men aldrig sätta dit den.

- Luleå är väldigt bra bakåt. Stora och starka och spelar ett fint positionsspel. Enda sättet jag kan slå dem är med min fart, och det är svårt med en klubba mellan benen. De kontrar min snabbhet med att dra i tröjan och haka, tillräckligt för att jag ska tappa tempo.

Matt Duchene poängterar att det inte är hans sak att recensera hur det ska gå till i Sverige - samtidigt är centern tydlig med vilken hockey han föredrar.

- Om man får tackla hårt, men inte haka och hålla fast, blir det ett renare spel. Offensivare och roligare att titta på. Nivån här är helt annorlunda än jag är van vid och det är väl helt enkelt så det funkar här, säger Duchene som själv drar sig för att utöva smutsig ishockey:

"Kan inte anpassa mig"

- Gör jag det till en vana att spela så kommer jag åka på miljarder utvisningar när jag kommer tillbaka till NHL. Jag kan inte anpassa mig.

Trots hakningarna och de uteblivna tvåminutarna - flera gånger var Matt Duchene snubblande nära drömmål mot Luleå.

- Men jag är långt från nöjd. Laget förlorar och vår kedja producerar inte. Det gör mig besviken, och nu måste vi jobba hårdare, säger Matt Duchene.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: