Foto: Dave Reginek
 Foto: Dave Reginek

Modo vill ha stjärna från farmarligan

Publicerad
Uppdaterad
Han är en av AHL:s största stjärnor och jagas av flera svenska klubbar.
Nu kan SPORT-Expressen avslöja att Modo lagt ett drömbud på Darren Haydar - som kan göra honom till en av elitseriens bäst betalda spelare med över 400 000 kronor i månaden.
- Det är en intressant spelare, och vi har lagt ett bud, bekräftar Modos sportchef Fredrik Andersson.
29-årige Darren Haydar har jagats av flera svenska klubbar - nu gör Modo allt för att knyta till sig kanadensaren som gjort 536 poäng på 490 matcher i AHL.
SPORT-Expressen kan avslöja att Modo lagt ett drömbud på Haydar, värt över 400000 kronor i månaden.
Något som kan göra honom till en av elitseriens bäst betalda spelare nästa säsong.

Avvaktar NHL-anbud

I Modo är han tänkt som en viktig kugge i lagbygget efter fiaskot förra säsongen.
- Vi är intresserade och har lagt ett bud, som flera andra klubbar säkert också har gjort, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.
När väntar du svar från honom?
- Vi la ett bud för tre veckor sedan, men han vill säkert avvakta och se om han kan få något bra där borta (NHL). Sedan finns det säkert flera klubbar i Ryssland också som tittar på honom och där finns det helt andra pengar jämfört med i Sverige.
Haydar kommer närmast från spel i Detroit Red Wings farmarklubb, Grand Rapids Griffins. Han utnämndes till årets rookie i AHL 2002/03. För tre säsonger sedan fick han priset som AHL:s mest värdefulla spelare när han vann både poängligan, assistligan och blev uttagen i ligans All-Star team.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida