Lundh fick matchstraff - efter en tuff tackling

Publicerad

Färjestads Patrik Lundh fick inte spela klart bortamatchen mot Brynäs.

Efter en våldsam tackling på Victor Berglind valde domarteamet att dela ut ett matchstraff- något som FBK-kaptenen Rickard Wallin hade svårt att förstå.

– Det såg ut som han träffade mest glas, men uppenbarligen så låg killen kvar, säger han till C More.

Färjestad vann själva matchen med 4–3 efter förlängning.

Torsdagskvällens match mellan Brynäs och Färjestad innehöll flera heta situationer.

I den första perioden fick bortalagets Rickard Wallin en axeltackling av Simon Bertilsson, vilket renderade i irritation och två minuters utvisning.

Och i slutet av den andra perioden var det dags för en ny tuff tackling.

Blev liggande

Vid ställningen 3–2 till Färjestad befann sig Brynäs Victor Berglind i rundeln bakom eget mål.

Han slog i väg en passning när Färjestads Patrik Lundh plötsligt kom med full fart och tacklade Berglind mot sargen.

20-åringen blev liggande på isen och efter diskussioner fick Lundh matchstraff på grund av våldsam tackling.

"Inte så farligt"

Färjestads Rickard Wallin har svårt att förstå beslutet.

– Tacklingen träffar lite olyckligt. "Peppe" har ingen avsikt att träffa så illa. Det såg ut som han träffade mest glas, men uppenbarligen så låg killen kvar, säger Wallin till C More.

– Det är olyckligt naturligtvis och det känns som ett hårt straff ändå. Det ser inte så farligt ut, men uppenbarligen tar det illa.

"Annan situation nu"

Efter tacklingen lyckades Brynäs kvittera, men det blev bara en poäng för de regerande mästarna.

Matchen gick nämligen till förlängning och där avgjorde Marcus Paulsson när han satte dit 4–3 till Färjestad.

Det betyder att Brynäs har det fortsatt tungt i elitserien.

– Det är alltid enklare när det går bra. Der är en annan situation nu och det enda sättet för oss är att jobba oss ur det, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till C More.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida