Luleåprofil död - laget spelar med sorgband

Publicerad

Luleåprofilen Hans Norberg har avlidit, 53 år gammal.

Nu hedras han under lördagens match mot Rögle.

Luleå kommer att hålla en tyst minut inför matchen och spelarna kommer dessutom att spela i sorgband.

– Det känns naturligt att hedra hans minne. Han var passionerad och engagerad, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till SportExpressen.se.

Under lördagskvällen spelar Luleå elitseriematch hemma mot Rögle.

Men laget har knappast fått en optimal uppladdning.

På fredagskvällen avled Luleåprofilen Hans "Nobbe" Norberg efter en tids sjukdom.

Förlamades

Norberg föddes i Luleå 1959 och inledde hockeykarriären i Luleå Sportklubb.

Säsongen 1978/1979 gjorde han sedan debut i GroKo Hockeys a-lag - det som nu är Luleå Hockey.

Totalt blev det nio säsonger i Luleå. Mellan sina två sejourer i klubben hann han dessutom med att bli svensk mästare i AIK.

1989 satte dock en allvarlig skada stopp för karriären.

I Luleås bortamatch mot Skellefteå föll han olyckligt mot sargen. Smällen var så pass allvarlig att han bröt nacken och blev förlamad.

Ändå fortsatte han sitt arbete inom hockeyn.

Värvade Myllys

Under 17 år var han en del av Luleå Hockeys tävlingskommitté och låg bland annat bakom succévärvningar som Jarmo Myllys, Mika Nieminen och Jiri Kucera.

Inför lördagens hemmamatch mot Rögle kommer nu Hans Norberg att hedras av Luleåpubliken.

En tyst minut kommer att hållas före nedsläpp och under matchen kommer Luleås spelare att bära sorgband.

– Han var omtyckt av många. Det känns väldigt naturligt att hedra hans minne, framför allt i samband med matchen som kommer. Det är ett bra tillfälle att minnas hans person och gärningar, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till SportExpressen.se.

– Han var med om mycket, dels var han en framgångsrik spelare, dels var han med om den tragiska händelsen 1989. Han jobbade ju i klubben även efter olyckan och har haft stor betydelse. Han har jobbat på ett mycket bra sätt med tanke på omständigheterna. Det gör det extra beundransvärt. Han var passionerad och engagerad.

"Fantastisk personlighet"

Även sportchefen Lars "Osten" Bergström minns "Nobbe" med värme.

– Hans var en fantastisk personlighet och spelare och hade en jättefin spelarkarriär som tog slut alldeles för tidigt. Sedan hade han även en lång och framgångsrik ledarkarriär som är än mer beundransvärd med tanke på den situation som han har befunnit sig i, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.

– Det är med stor sorg som vi tagit emot det här beskedet och alla våra tankar går till Hans familj och alla hans många vänner.

Hans "Nobbe" Norberg blev 53 år gammal.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida