ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Olle Wande
Foto: Olle Wande

Lindbäck till NHL - har fått drömkontrakt

ANNONS:
0.7 sekunders speltid i VM.
Nu är Timrås Anders Lindbäck klar för NHL - där han fått ett drömkontrakt med Nashville.
- De tror på mig, säger Lindbäck till Dagbladet.
Anders Lindbäcks storspel i målet tog Timrå till slutspel, där de blivande mästarna HV 71 blev för svåra.
Lindbäck var också tredjemålvakt i VM, men förutom de sista 0,7 sekunder i bronsmatcherna mot Tyskland så satt Lindbäck på läktaren eller i båset.
Till nästa säsong måste Timrå skaffa en ny förstemålvakt.
Tidningen Dagbladet avslöjar i dag att Lindbäck skrivit på ett drömkontrakt med Nashville Predators i NHL.

Kan få maxlön

22-åringen har skrivit på ett treårskontrakt där han, förutom 1,3 miljoner kronor i signing bonus, är garanterad en halv miljon kronor per år - även om han får spela i farmarlaget. Skulle Lindbäck få spela i NHL så får han ut maxlönen för rookies, enligt Dagbladet.
– Mina chanser beror helt på hur jag presterar, som vanligt. Jag vet att dom har någon bra målvakt i systemet förutom (Pekka) Rinne, så det kommer bli riktigt tufft. Jag åker över och gör mitt bästa så får vi alla som vill mig väl hoppas att det räcker långt. Samtidigt vet jag att jag har en chans och att dom tror på mig, annars skulle dom aldrig signa mig, säger Lindbäck.

"Pojkdröm"

Övergången är ännu inte officiell, men Anders Lindbäck har bestämt mig för att ta chansen.
– En pojkdröm. Men den är inte uppfylld förrän jag lyckas ta en plats en vacker dag. Jag är inställd på att det kan ta ett tag att anpassa sig, men jag åker dit för att slå mig in i NHL, säger han till Dagbladet.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: