Foto: Bror Persson / Scanpix /
 Foto: Bror Persson / Scanpix /

"Lika bra att åka ner och avgöra det här"

Publicerad

Luleå behövde endast tolv sekunder i sudden death för att avgöra mötet med Färjestad – det snabbaste målet någonsin i en förlängning i SM-slutspel. Nu har Luleå matchboll. Matchvinnaren Linus Persson ser chansen.

– Lika bra att åka ner till Karlstad och avgöra det här direkt, säger han till CMore.

2013 års hockeyslutspel är rena 2-2-serien. Skellefteå och Linköping har redan spelat 2-2 under ordinarie tid i samtliga fyra matcher. Och under torsdagskvällen var det Luleå och Färjestads tur.

Men det skulle inte bli något längre drama. Efter nedsläpp bröt Linus Persson pucken i mittzon, spelade ut till Chris Abbott – som hittade tillbaka till Persson – som prickade in det avgörande 3-2-målet. Det tog endast tolv sekunder – det snabbaste avgörandet i ett SM-slutspel någonsin.

– Det kändes som jag bara släppte i väg den, men det är ofta de skotten som går in, säger Persson i CMore.

"Stor besvikelse"

– Jag tycker att vi tog över mer och mer ju längre matchen gick. Tycker det var rättvist till slut, säger han.

Färjestads tränare Leif Carlsson var mycket missnöjd över lagets uppträdande.

– Man hinner ju knappt komma ut i båset förrän det är klart. Det är en stor besvikelse. Vi är inte redo när pucken släpps i sudden. Vi tog inte upp kampen och det är något vi ska skämmas för i dag, säger Carlsson i CMore.

– Vi vågar inte vinna. Vi ser väldigt skärrade ut där ute.

"Lika bra att avgöra direkt"

I och med segern leder Luleå med 3-1 i matcher. På lördag möts lagen i Löfbergs lila arena, där Luleå kan bli klara för final.

– Nu har vi ett par matcher på oss att avgöra det här. Lika bra att åka ner till Karlstad och avgöra det här direkt, säger Persson.

Experten Arto Blomsten tycker att det är klar fördel Luleå i matchserien.

– Luleå är i stort sett det bättre laget i varje match så det är en lång, lång trappa att klättra för Färjestad, säger han i CMore.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: