Foto: C More.
 Foto: C More.

Ledins tuffa tackling som sänkte Lindberg

Publicerad

I slutet av den första perioden mellan Skellefteå och HV 71 tvingades hemmalagets Oscar Lindberg lämna isen efter en tackling av Per Ledin.

Ledin visades ut i 2+10 minuter för tackling mot huvudet.

– Ledin är inblandat i allt som vanligt, klart att det är en ful smäll mot huvudet, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Först kvitterade han till 1–1 borta mot Skellefteå.

Sedan stod han får en tuff tackling på hemmalagets Oscar Lindberg, som togs ut i landslaget i veckan.

Per Ledin var i fokus under den första perioden mellan Skellefteå och HV 71.

"Inte så väldigt hårt"

Den senare incidenten rörde upp känslor bland hemmafansen.

Tacklingen var mot huvudet och gjorde så att Oscar Lindberg tvingades kliva av isen.

– Jag tycker inte att det är en så väldigt hård smäll, men han är högt upp med handskarna. Det som gör att han blir liggande är att han får en whiplashrörelse in mot plexiglaset och förmodligen slår han huvudet i plexiglaset och får en hjärnskakning, säger SportExpressen.se:s krönikör Leif Boork i C More.

"Så man ska göra"

Per Ledin straffades med att visas ut i 2+10 minuter för tackling mot huvudet.

– Ledin är inblandad i allt som vanligt. Klart att det är en ful smäll mot huvudet så 2+10 är ett lämpligt straff, säger C Mores expert Niklas Wikegård som ändå försvarar tacklingen:

– Det är precis så man ska göra som bortalag. Det handlar inte om att göra illa människor, men på något visa att "vi är här uppe för att vinna, vi tar inga fångar, vi går in och kör på er bästa spelare för stunden". Det är kanske lite fult, men bra. Det är hockey.

När Ledin kom in på isen efter utvisningen smällde det direkt.

Melker Karlsson tryckte till HV-spelaren i första bytet och bråk uppstod. Båda spelarna visades då ut två minuter för roughing.

– Per Ledin var inte förtjänt av den utvisningen, säger Leif Boork.

Skellefteå vann till slut med klara 7-3. En av matchvinnarna var Oscar Möller som gjorde tre mål i den andra perioden innan han senare tvingades utgå knäskadad.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida