ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: C More.
Foto: C More.

Ledins tuffa tackling som sänkte Lindberg

ANNONS:
Skellefteå-HV 71 7-3 (1–2, 3–0, 3–1)

Skellefteå-HV 71 7-3 (1–2, 3–0, 3–1)
Första perioden: 1–0 (9.09) Pontus Petterström (Erik Forssell, Ryan Vesce), 1–1 (13.46) Per Ledin, 1–2 (19.44) Rhett Rakhshani (Mikko Luoma, Jesper Fasth).
Andra perioden: 2–2 (5.05) Oscar Möller (Erik Forssell, Joakim Lindström) spel fem mot fyra, 3–2 (6.52) Oscar Möller (Melker Karlsson), 4–2 (18.14) Oscar Möller (Erik Forssell, Jimmie Ericsson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 5–2 (8.52) Viktor Arvidsson (Petter Emanuelsson) spel fem mot fyra, 6–2 (11.52) Erik Forssell (Jimmie Ericsson, Joakim Lindström) spel fem mot fyra, 6–3 (17.20) Rhett Rakhshani (Johan Davidsson, Elias Fälth) spel fem mot tre, 7–3 (19.22) Pontus Petterström (Melker Karlsson) spel fem mot fyra.
Skott: 26–31 (5–14, 16–10, 15–7).
Utv, Skellefteå: 11x2. HV 71: 13x2, 2x10, 1 matchstraff.
Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Linus Öhlund, Älvsbyn.
Publik: 5 804.

Visa merVisa mindre

I slutet av den första perioden mellan Skellefteå och HV 71 tvingades hemmalagets Oscar Lindberg lämna isen efter en tackling av Per Ledin.

Ledin visades ut i 2+10 minuter för tackling mot huvudet.

– Ledin är inblandat i allt som vanligt, klart att det är en ful smäll mot huvudet, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Först kvitterade han till 1–1 borta mot Skellefteå.

Sedan stod han får en tuff tackling på hemmalagets Oscar Lindberg, som togs ut i landslaget i veckan.

Per Ledin var i fokus under den första perioden mellan Skellefteå och HV 71.

"Inte så väldigt hårt"

Den senare incidenten rörde upp känslor bland hemmafansen.

Tacklingen var mot huvudet och gjorde så att Oscar Lindberg tvingades kliva av isen.

– Jag tycker inte att det är en så väldigt hård smäll, men han är högt upp med handskarna. Det som gör att han blir liggande är att han får en whiplashrörelse in mot plexiglaset och förmodligen slår han huvudet i plexiglaset och får en hjärnskakning, säger SportExpressen.se:s krönikör Leif Boork i C More.

"Så man ska göra"

Per Ledin straffades med att visas ut i 2+10 minuter för tackling mot huvudet.

– Ledin är inblandad i allt som vanligt. Klart att det är en ful smäll mot huvudet så 2+10 är ett lämpligt straff, säger C Mores expert Niklas Wikegård som ändå försvarar tacklingen:

– Det är precis så man ska göra som bortalag. Det handlar inte om att göra illa människor, men på något visa att "vi är här uppe för att vinna, vi tar inga fångar, vi går in och kör på er bästa spelare för stunden". Det är kanske lite fult, men bra. Det är hockey.

När Ledin kom in på isen efter utvisningen smällde det direkt.

Melker Karlsson tryckte till HV-spelaren i första bytet och bråk uppstod. Båda spelarna visades då ut två minuter för roughing.

– Per Ledin var inte förtjänt av den utvisningen, säger Leif Boork.

Skellefteå vann till slut med klara 7-3. En av matchvinnarna var Oscar Möller som gjorde tre mål i den andra perioden innan han senare tvingades utgå knäskadad.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: