ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Kritiserade Hudacek nollade mästarna

ANNONS:
Brynäs-Frölunda 0-4 (0–1, 0–2, 0–1)

Brynäs-Frölunda 0-4 (0–1, 0–2, 0–1)
Första perioden: 0–1 (10.47) Per-Johan Axelsson (Doug Lynch, Anton Axelsson).
Andra perioden: 0–2 (8.59) Fabian Brunnström (Christian Bäckman, Viktor Stålberg), 0–3 (12.37) Viktor Stålberg (Matt Duchene, Fabian Brunnström).
Tredje perioden: 0–4 (10.50) Viktor Stålberg (Matt Duchene, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra.
Skott: 35–33 (6–8, 15–13, 14–12).
Utv, Brynäs: 4x2. Frölunda: 6x2.
Domare: Tobias Björk, Boden, och Wolmer Edqvist, Grums.
Publik. 8 222.

Visa merVisa mindre

Frölundas NHL-förstärkningar betyder mycket. I bortamatchen mot Brynäs väldigt mycket. Chicago-forwarden Viktor Stålberg satte två mål i 4–0-segern.

– Det känns bra, även om det kanske kan bli ännu lite bättre i egen zon, sade Stålberg efter matchen.

Viktor Stålberg har verkligen blivit en injektion i Frölunda sedan han anslöt. På åtta matcher har Stålberg levererat elva poäng, varav sex mål. Två av dessa kom mot Brynäs. Det första var enkelt, pucken styrde på hemmabacken Simon Löf och Stålberg fick öppet mål, 3–0 för Frölunda som där kopplade ett järngrepp om matchen.

Stålberg spikade också slutresultatet, då han trots rejäl uppvaktning överlistade Johan Holmqvist i hemmamålet.

– Elva poäng är bra, jag hade väl inte direkt någon aning om hur det skulle gå med poängproduktionen. Men det har gått bra för mig, för hela vår kedja och laget som helhet. Extra kul tycker jag det var att Julius (Hudacek) fick hålla nollan. Han har gjort många bra matcher men även gjort några "indianare" som det skrivits om, sade Stålberg.

Oklar framtid

Hur länge han kommer att spela med Frölunda ville han inte säga.

– Klubben har inte velat gå ut med det men det är några matcher efter uppehållet i alla fall. Vi får se vad som händer där borta. Nu ska väl parterna prata med varandra igen och då finns det en chans att man ska kunna komma överens.

Frölunda som av tradition varit starka hemma, sämre borta, har denna säsong vänt på statistiken. Sex av åtta trepoängare har bärgats på bortais.

– Så är det ibland. Vet inte riktigt vad det beror på men vi går inte bort oss så mycket borta och stressar heller inte upp oss, sade Stålberg.

Mållöst igen

För Brynäs kommer landslagsuppehållet lägligt. Mästarna har problem med skador, spelade hela matchen mot Frölunda på fem backar och målskyttet vill heller inte lossna. För andra gången på fem matcher lämnade laget isen mållöst.

– Det är tungt, suckade Brynäs Mads Hansen. Vi kommer inte till så många öppna målchanser så vi måste bli mycket bättre när det gäller returtagningen. Förra säsongen hade vi också toppar och dalar, men uppehållet kommer nog lägligt för oss. Nu gäller det att vi samlar ihop oss och börjar om.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: