ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Andreas L Eriksson

Kristian Huselius tvingas att lägga av

ANNONS:
Läs mer

AIK:s stjärnspelare Kristian Huselius tvingas att avsluta sin karriär på grund av skada.

Den förre NHL-spelaren skrev på för AIK i mitten på december men nu är det alltså redan färdigspelat.

– Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera, säger Huselius till AIK:s hemsida.

Med nio NHL-säsonger, två SM-guld och tre VM-brons bakom sig har Kristian Huselius under slutet av 1990-talet och hela 2000-talet varit en av svensk ishockeys mest framgångsrika spelare.

På grund av NHL-lockouten valde Huselius i mitten på december 2012 att skriva på ett kontrakt säsongen ut med AIK.

– Jag hoppas givetvis kunna hjälpa laget även om jag är medveten om att det kommer ta lite tid att komma i full matchform, sa han då.

Skadad mot Skellefteå

Men efter endast tre matcher i AIK-tröjan är det nu färdigspelat för gott för Kristian Huselius.

Den skada som han kände av i förlustmatchen mot Skellefteå den 3 januari får hans sargade kropp att säga ifrån.

SVT Sport och Aftonbladet gick ut med uppgifterna på tisdagseftermiddagen, och strax därefter bekräftade AIK nyheten på sin hemsida.

– Det är tråkigt att säga men tyvärr så håller inte höften. Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt, säger Huselius, och fortsätter;

– På ett sätt var det självklart, det har inte gått att spela. Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera. Samtidigt är det givetvis tråkigt att inte kunna bestämma själv när man ska sluta.

"Alltid tråkigt"

Ett tungt besked för AIK, som förlorade måndagens streckmöte mot Rögle och nu riskerar spel i kvalserien.

– Det är alltid tråkigt när en spelare blir tvungen att sluta på grund av skador. Huselius är en spelare som betytt otroligt mycket för svensk hockey. Men känner han att det inte fungerar och att han varken gör sig själv eller laget rättvisa är det givetvis ett rätt beslut att fatta, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: