ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Niklas Hjalmarsson är redo att spela med HV71. Foto: Marcio Jose Sanchez
Niklas Hjalmarsson är redo att spela med HV71. Foto: Marcio Jose Sanchez

Klubbarna försäkrar NHL-stjärnor - i smyg

ANNONS:

Flera klubbar i elitserien förbereder sig för ett ändring av Hockeyligans beslut.

SPORT-Expressen kan avslöja att landets ledande försäkringsmäklare på idrottsförsäkringar fått in omkring 20 till 30 olika förfrågningar gällande NHL-stjärnor.

- Även om man följer ett beslut så kan man kolla på sådana saker, men vi har inte gjort det i alla fall, säger Timrås klubbdirektör Lars Nolander.

Konkurrensverkets utredning av Hockey-ligans beslut om nej till korttidskontrakt pågår och kommer allt närmare ett beslut.

Samtidigt pågår ständiga förhandlingar i Nordamerika mellan NHL och spelarfacket NHLPA.

Hockeyligans be-slut gäller i dagsläget men flera svenska klubbar förbereder sig nu ändå för en eventuell förändring. SPORT-Expressen kan avslöja att Sveriges ledande försäkringsmäklare på idrottsförsäkringar mottagit omkring 20-30 försäkrings- frågor gällande NHL-stjärnor, bara under de senaste dagarna.

Läget kan ändras

Enligt uppgifter är Växjö Lakers en av klubbarna som sa nej till korttidskontrakt men som nu har börjat undersöka försäkringskostnader för NHL-spelare.

- Vi har inte gjort någonting utifrån att det beslutet som finns i Hockeyligan. Om situationen förändras så får vi se på det då. Blir NHL-säsongen inställd, då är det ju en annan situation och då kommer vi att titta på de spelarna som kan vara aktuella, säger Växjös vd Anders Öman.

Flera klubbledare som SPORT-Expressen varit i kontakt med nekar till att man börjat skicka in förfrågningar om försäkringar.

Frågan är het och St Louis Blues-svensken Alexander Steen gjorde sin första träning på is med Modo i går. Även han går bara och avvaktar ett besked om proffsen snart får spela i elit- serien eller inte.

Spelare redo

Den svenske VM-backen Niklas Hjalmarsson (som redan är på plats i Jönköping i väntan på klarhet) är ett tänkbart namn för HV 71.

- Om förutsättningarna ändras är vi absolut intresserade och då skulle vi agera. Men när vi har andra bestämmelser framför fötterna följer vi dem, sa Fredrik Stillman till Jnytt i dagarna.

SPORT-Expressen har tidigare avslöjat att Modo, Timrå, Brynäs och Frölunda var positivt inställda till att släppa in NHL-proffsen på korttidskontrakt, men blev nedröstade av de övriga åtta klubbarna. De fyra klubbarna har spelare som står redo att kliva in i elitserien.

Något som har dementerats under den senaste tiden och i stället kallats för ett enhälligt beslut.

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: