ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
John Klingberg i sargduell under SM-finalen. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
John Klingberg i sargduell under SM-finalen. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Klingbergs säsong fortsätter i Texas Stars

ANNONS:
Läs mer

SM-slutspelet är precis över.

Snart börjar nästa slutspel för Skellefteås guldvinnande back John Klingberg, som är på väg över till Dallas farmarlag i USA.

– Ja, det blir så. Jag åker tidigt i morgon bitti och ansluter till Texas Stars, sen får vi se om jag får spela, säger Klingberg till Norran.

Elitseriesäsongen är över för Skellefteåbacken John Klingberg, 20. Han var med och vann SM-guld, men nu ser det ut att bli ännu mer ishockey för den spelskicklige högerskytten.

Klingberg har varit uthyrd av NHL-klubben Dallas till Skellefteå och nu vill klubben att han gör sig redo för inhopp i AHL-slutspelet med Texas Stars, där bland andra målvakten Cristopher Nihlstorp och backen Patrik Nemeth spelar.

– Det vore jäkligt kul att få spela, det ska bli lärorikt och roligt, säger Klingberg till Norran.

Kan tänka sig fortsättning i elitserien

Dallas vill att John Klingberg fortsätter nästa säsong i Nordamerika, men där har han själv inte bestämt sig.

Han kan tänka sig att fortsätta i elitserien minst en säsong till för att utvecklas ännu mer.

Till SportExpressen.se säger han:

– Det defensiva spelet tycker jag har blivit mycket bättre och att jag har bättre koll på när jag ska göra de offensiva grejerna och inte. Förut kanske jag gjorde många juniormisstag på fel ställen, men nu känner jag mig mer mogen i spelet.

John Klingbergs storebror Carl Klingberg, 22, befinner sig också i AHL och spelar för Winnipegs farmarlag St John's.

– Han berättar hur det är att spela i AHL och han har varit där i två säsonger nu. Han trivs bra, men vi är lite olika spelartyper, säger John Klingberg om sin storebror som är forward.

– Det kanske passar mig att stanna ett år till i elitserien. Kolla på Jakob Silfverberg, Oscar Lindberg och Calle Järnkrok också så ser man vilken nytta de har haft av det, säger John Klingberg till SportExpressen.se.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: