Dick Axelsson lånas ut till Djurgården. Foto: Magnusson Oscar
Dick Axelsson lånas ut till Djurgården. Foto: Magnusson Oscar

Klar för Detroit - lånas ut till Djurgården

Publicerad
Uppdaterad
DETROIT. Stanley Cupfinalisterna Detroit Red Wings skrev ett treårigt rookiekontrakt med Dick Axelsson, 21, i lördags.
NHL-klubben vill låna ut honom till Djurgården nästa säsong.
- Vi gillar Dick och tror på honom, men han behöver bli starkare och mår nog bäst av att vara kvar i Sverige i ytterligare en säsong, säger Red Wings general manager, Ken Holland, till SPORT-Expressen.
Däremot vill Detroit ha över 22-årige målvakten Daniel Larsson, Djurgården, som man också nyligen kontrakterat.
- Larsson kommer att få spela i vårt farmarlag Grand Rapids Griffins i American Hockey League nästa säsong.
- Som målvakt är det viktigt att han kommer in i spelet på mindre rink och då är AHL ett bra ställe att börja omställningen på, Holland.
Stefan Liv, då? Ni är inte intresserade av att ge honom en ny chans?
–    Nej, Liv är ett avslutat kapitel för oss.
FOTNOT: Axelsson draftades i andra rundan 2006, Larsson gick i tredje rundan samma år.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida