ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Jessica Gow / Scanpix
Foto: Jessica Gow / Scanpix

Järnkroks glädje: Skriver NHL-kontrakt

ANNONS:

Nu är det officiellt. Calle Järnkrok har skrivit på för Detroit Red Wings. Brynässpelaren stannar dock i Elitserien nästa säsong.

Detroit Red Wings och Calle Järnkrok är överens. Elitseriestjärnan har nu skrivit på ett treårskontrakt med NHL-klubben. Järnkrok stannar dock ytterligare ett år i Gävlelaget. När SportExpressen träffade Detroitcoachen Mike Babcock under VM, menade han att Järnkrok måste bli tyngre innan han är redo för NHL-spel

"Fem kilo lätt"

– Han är fortfarande fem kilo för lätt för att bli en toppforward i NHL, sa Babcock.

Detroit draftade Järnkrok 2010. Det här var alltså sista chansen för Red Wings att knyta forwarden till sig. Järnkrok gjorde den gångna säsongen 39 poäng under grundserien och ytterligare 16 i slutspelet. Därmed var han starkt bidragande till Brynäs SM-guld.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: