Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

Jagad av rivalerna - nu nära nytt kontrakt

Publicerad

Växjö tog inte bara ett gigantiskt kliv mot säkrat elitseriekontrakt.

Klubben kan snart även dra en lättnadens suck inför nästa års lagbygge.

Jagade Dennis Rasmussen, 22, är nära att förlänga kontraktet och enligt uppgifter till SportExpressen.se återstår bara detaljer innan förlängningen blir officiell.

–Jag har inga kommentarer, säger Rasmussen efter 2–0-segern mot Timrå och hänvisar till sportchefen Henrik Evertsson.

Inför kvällens omgång hade Dennis Rasmussen noterats för 22 poäng på 30 matcher den här vintern.

Växjöcentern har gjort succé sedan han kom till klubben inför förra säsongen och bland annat har han fått representera Tre Kronor både i vinter och under fjolårssäsongen.

Nära nytt kontrakt

Kontraktet med Växjö löper ut i vår och i december kunde SPORT–Expressen avslöja att flera klubbar i elitserien ville värva honom.

Brynäs har visat intresse, Frölunda likaså och inte minst konkurrenterna i Småland – HV 71.

Men nu talar allt för att Växjö snart kan andas ut när det gäller Rasmussen.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se är han nära att komma överens och skriva på ett nytt kontrakt med klubben.

Ännu en viktig pusselbit för klubbens lagbygge inför nästa säsong.

– Jag har inga kommentarer, säger Dennis Rasmussen till SportExpressen.se och hänvisar till sportchefen Henrik Evertsson.

Stort steg

Nyligen har Växjö värvat David Åslin från Troja Ljungby, Ryan Lasch från Norfolk Admirals och Jan Hlavac från HC Kladno.

Åslin och Lasch har kontrakt som sträcker sig över den här säsongen och över nästa år i elitserien, 2013-2014.

I tabellen tog laget samtidigt ett stort steg mot säkrat elitseriekontrakt när laget slog Timrå med 2-0 på bortaplan. Med elva omgångar kvar att spela har Växjö nu hela elva poäng ner till kvalseriestrecket.

Fredrik Ytterström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: