Foto: C More.
 Foto: C More.

HV krossade Brynäs efter stjärnpetningar

Publicerad

Trots tre raka segrar valde HV 71:s tränare Ulf Dahlén att peta tre stjärnor inför matchen mot Brynäs.

Resultatet?

HV gick på knock mot de regerande svenska mästarna och vann med 6–2.

– Det är inte acceptabelt på något vis, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till C More.

Ulf Dahlén var inte nöjd med sitt lags spel inför tisdagens match mot Brynäs.

Därför valde han att ruska om rejält i truppen.

Inför resan till Gävle fick stjärnorna David Petrasek, Mikko Luoma och Rhett Rakhshani reda på att de inte skulle få följa med.

– Jag är inte nöjd med hur laget uppträtt på sistone, sa HV-tränaren Ulf Dahlén till Jönköpings-Posten inför matchen.

Och Dahléns markering verkar ha tänt HV.

Fyra snabba mål

Laget vann nämligen bortamatchen mot Brynäs med 6–2 - en seger som grundlades i den andra perioden.

Då gjorde nämligen HV fyra mål - på 5 minuter och 28 sekunder.

Jesper Fasth tryckte in 1–0 efter 21.45.

Oscar Sundh gjorde sitt första mål sedan comebacken efter 22.33 fram till 2–0.

Andreas Jämtin satte sedan dit 3–0 efter 25.58.

Och efter 27.13 gjorde Oscar Sundh osannolika 4–0.

"Oförklarligt"

Johan Harju reducerade visserligen innan den andra perioden var över, men Brynäs tränare Tommy Jonsson var inte mycket gladare för det.

– Man kan fråga sig vad som hände. Det är oförklarligt. En riktig kalldusch och det är inte acceptabelt på något vis. Klart att man blir irriterad efter den starten, det var inte vad vi hade pratat om, säger han till C More.

I den tredje perioden gick HV sedan fram till en 6–2-seger - bland annat efter Oscar Sundhs tredje mål i matchen.

Nu leder laget elitserien.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: