ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Jan Wiriden
Foto: Jan Wiriden

Henke: Jag tänker på Frölunda varje dag

ANNONS:
HENKES DAGAR I GÖTEBORG

Lördag. Landade på Landvetter på förmiddagen med fru Therese och dottern Charlise.

Söndag. Tog det lugnt, umgicks med familjen.

Måndag. Såg på tv hur Frölunda förlorade mot HV 71.

Tisdag. Berättade i ett filmat inslag på Frölundas webb-tv att han avvaktar med spel i Frölunda. Såg på tv Sverige mirakel­vända till 4-4 mot Tyskland.

Onsdag. Tränade i Frölundaborg, kollade därefter in Frölundas träning i samma arena.

Visa merVisa mindre

Han spelar inte, men är ändå den hetaste hockey­spelaren i Göteborg just nu.

Henrik Lundqvist, 30, Rangers-spelaren med det stora Frölunda-hjärtat.

GT träffade super­målvakten i Frölundaborg och pratade bland annat om lockouten, bragden i Berlin och Julius Hudaceks missar.

Göteborg. Frölunda-fansen längtar efter att se Henrik Lundqvist, 30, på isen.

Men efter öppningen i NHL-konflikten kan en order att inställa sig i New York komma snabbare än vad någon anade för bara några dagar sedan.

- Jag har hela tiden kontakt med mina Rangers-kompisar, de håller mig uppdaterad om utvecklingen, säger målvakten.

NHL-spelarna Matt Duchene och Viktor Stålberg var på isen.

Men den största stjärnan stod vid sidan av rinken och tittade på när Frölunda tränade i går.

- Jag körde en stund på isen på morgonen tillsammans med bland andra Loui Eriksson, berättar Henrik Lundqvist. Jag måste köra på is för att vara beredd när det drar i gång.

Fram till i tisdags eftermiddags såg det mörkt ut för NHL, men ljust ut för de supportrar som vill se de bästa svenska hockeyspelarna på elitserieisarna fram mot årsskiftet.

Reda ut detaljerna

Budet från NHL-klubbarnas ägare förändrade situationen. En 50/50-delning av intäkterna öppnade för en snabbare NHL-start än vad pessimisterna trott.

I går ville Henrik Lundqvist dock inte säga så mycket om de ändrade förutsättningarna:

- Det är ju bra att något händer, men jag vill först sätta mig in i detaljerna innan jag kan säga vad jag tycker. Vi måste exempelvis reda ut vad som är intäkter, där har vi och ägarna haft olika åsikter tidigare.

Kan bli snabb avfärd

Men om det löser sig snabbt vet "Henke" att det bara är att packa och dra till New York.

- Om lockouten tar slut är det avgörande när träningscampen börjar, säger han. Till den måste alla vara samlade.

Stannar din fru Therese och dottern Charlise kvar i Göteborg om du sticker?

- Det har vi inte pratat om ännu, jag vet inte ens hur det ser ut de närmaste dagarna för mig.

Du har tidigare sagt att du är väldigt sugen på att spela i Frölunda under konflikten. Ni meddelade tillsammans i tisdags att det i så fall blir senare den här säsongen, nu kanske det inte blir något alls. Hur känns det?

- Jag har tänkt på det här varje dag den senaste tiden, säger han. Att avvakta med spel i Frölunda ett tag till var ett tufft beslut att ta. Men när det gäller att spela med Rangers om lockouten tar slut finns ingen tvekan, det är min arbetsgivare och min högsta prioritet.

Många NHL-år till

I tidigare intervjuer har du antytt att du ska avsluta karriären i NHL, inte komma tillbaka till Frölunda. Men efter uppvaktningen i Scandinavium när du var här med Rangers och all uppståndelsen runt dig nu - du kan inte tänka dig att avsluta med ett par säsonger i Frölunda?

- Man ska aldrig säga aldrig, men jag hoppas jag har många år framför mig i NHL, svarar Henrik Lundqvist.

Hur är din fysiska status, du klarade dig bättre från skador förra säsongen?

- Ja, vi fick lite ordning på det, men i somras hade jag lite knä­problem som behövde fixas till. Det var tufft att bara köra rehabträning, läkningen snabbades på med kortison och nu känns det bra.

Du kom hem till Göteborg för att träffa familjen under lockouten. Har du hunnit med det?

- Ja. Det var varit jätteroligt. Vi har umgåtts med brorsan och hans familj, träffat föräldrarna och Thereses familj. Det har varit riktigt bra.

Brorsan Joel, ja. I tisdags såg du honom spela när du såg HV-matchen på tv. Hur ser han ut, tycker du?

- Han jobbar hårt som vanligt. När han slipper skador är han vältränad och tung att möta. Men han har även bra speluppfattning och ganska bra teknik. Jag hoppas både för Joels och Frölundas skull att han slipper skador den här säsongen.

Du såg i samma match Frölundas målvakt Julius Hudacek göra ett nytt misstag. Har du några tips att komma med?

- Nej, nej. Det är tidigt på säsongen, då är det lättare att göra misstag. Men Hudacek spelade bra i övrigt, det är en bra målvakt.

Gäst i SvT:s Hockeykväll

Henrik Lundqvist ska i kväll vara med i SVT:s Hockeykväll där han kommer att prata både om lockouten och om hur Frölunda skötte sig mot Linköping.

Själv hade han, som en stor del av svenska folket, i tisdags en stor tv-upplevelse när han såg Sverige kvittera till 4-4 mot Tyskland i fotbollens VM-kval.

- En helt fantastisk vändning. Det är svårt att förstå hur sådant går till. Men jag vet hur besvärligt det är när man spelar bra och leder stort och baklängesmål börjar ramla in. Det är jättesvårt att komma tillbaka. Man såg ju hur osäkra tyskarna blev.

- Dessutom var det kul att se en fotbollsmatch. Jag gillar fotboll, men det blir inte så ofta där borta.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: