ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Gene J. Puskar
Foto: Gene J. Puskar

Frölundas stjärnplan: "De är välkomna hit"

ANNONS:
Läs mer

Frölunda har redan haft två lockoutade NHL-spelare i laget.

Om konflikten förstör säsongen i Nordamerika vill Frölunda ha in Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Matt Duchene och kanske även Loui Eriksson.

– Killarna vet att de är välkomna hit, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist till SportExpressen.se.

Inom en vecka kan NHL-säsongen vara över innan den hunnit börja.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden och snart kan samtliga matcher bli inställda.

I det läget tar sannolikt Hockeyligan beslut om att låta de lockoutade NHL-spelarna få möjlighet att avsluta säsongen i elitserien.

– Vår inställning är som vi har sagt hela tiden. Vi skulle gärna vilja se att spelare med Frölundaanknytning spelar med oss, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

"Välkomna hit"

Det innebär att Frölunda skulle få in New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, som ännu inte spelat någon match i vinter.

Ottawabacken Erik Karlsson är hemma i Sverige efter att ha gjort 34 poäng på 30 matcher i Jokerit där han hyllats enormt mycket.

– Killarna vet att de är välkomna hit. Vi har valt att inte presentera några konkreta planer förrän vi vet hur det blir med NHL. Det har inte varit någon idé, säger Anders Larqvist.

Stjärnorna var värdefulla

Chicagoforwarden Viktor Stålberg och Coloradoforwarden Matt Duchene visade sig vara värdefulla under den tid de spelade för Fröunda i höstas.

Stålberg gjorde 12 poäng (7 mål, 5 assist) på 11 matcher. Men han återvänder inte till Frölunda i vinter oavsett vad som händer med NHL.

– Viktor har skrivit ett avtal med Atlant som gör att han inte kan komma tillbaka till Sverige, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

Däremot finns det en chans för Duchene att komma tillbaka till Frölunda från den schweiziska nästjumbon Ambrí-Piotta.

– Jag vet inte hur hans kontrakt ser ut, men han vill gärna komma tillbaka. Det vet vi, säger Larqvist.

"Ekonomisk täckning"

Frölundas klubbdirektör hoppas också att få se Loui Eriksson om NHL-säsongen blir inställd. Anderz Larqvist hänvisar till en eventuell klausul i det kontrakt som Eriksson nyligen med Davos i Schweiz.

– Vi har haft en "out" att om det blir helsäsongslockout att han kan komma hem till Frölunda, men jag vet inte om det kom till i det sista avtalet. Det verkar som att Loui trivs väldigt bra där nere, säger Anderz Larqvist.

Skulle ni ha råd med de här toppspelarna från NHL?

– OM vi gör någonting så ser vi till att ha ekonomisk täckning för det, annars kan vi inte göra det.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: