ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Michael Berggren
Foto: Michael Berggren

Foppa opererad i hemlighet

ANNONS:
FAKTA

FOPPAS OKÄNDA OPERATION :
* Peter Forsbergs högerfot opererades i maj i år som ett led i att kunna göra comeback. En metallplatta skruvades fast i ett av benen i foten för att ändra dess vinkel.
* Fram till 1 september har Foppa tränat och spelat med metallplattan i foten men efter ett ingrepp hos Romanus i Göteborg så togs den bort. Enligt Peter Forsberg har foten blivit en halv storlek mindre efter operationen.
* Foppa befinner sig nu i Denver eftersom han inte kommer att kunna träna på is de närmaste veckorna.

Visa merVisa mindre
LOS ANGELES. Peter Forsberg opererade i hemlighet sin högra fot i Göteborg 1 september.
Foppa bekräftar nu för SPORT-Expressen att ingreppet gjordes efter träningsmatcherna med Modo i Schweiz i slutet av augusti.
- Jag hade en platta i foten sedan operationen imaj för att stabilisera benet i foten. Det var dags att ta ut den, säger Foppa.
Han vill inte göra någon stor sak av operationen, som ägde rum bara tre veckor före Modos seriepremiär mot Frölunda 24 september.
Men nu har vi förklaringen till varför Foppa inte tränade med klubben under närmare två veckor.

Tog bort den i Göteborg

- Plattan sattes dit under operationen i maj för att hålla benet i foten på plats och skulle bort i vilket fall som helst, så jag åkte till Göteborg och gjorde ingreppet efter Mats Sundins bröllop iStockholm, berättar Foppa på telefon från Denver.

Satt fast med skruvar

Han säger att det "bara krävdes lokalbedövning" och att han tyckte att operationen var "en liten grej". Plattan satt fast med skruvar i benet.
- Jag flög hem till Övik två timmar efter ingreppet, märkvärdigare var det inte.
Foppa anlände till USA itorsdags och stannar iDenver i ett par veckor till.
- Svullnaden i foten har gått ner lite grann, så jag kan gå bättre på den. Men jag måste vila ett tag till innan stressfrakturen är läkt och jag kan börja fundera över framtiden, säger Foppa.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: