ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Olle Wande
Foto: Olle Wande

Färjestads Robin Rahm fast för doping

ANNONS:
Läs mer
Robin Rahms positiva dopingbesked chockade hela Färjestad.
Klubben tar kraftigt avstånd från handlingen - och erbjuder samtidigt krishjälp till målvakten.
- Jag har aldrig haft så mycket ångest i hela mitt liv, säger Robin Rahm.
I går fick Färjestad och Robin Rahm beskedet: dopingprovet han lämnade vid en rutinkontroll i slutet på juni visade spår av anabola substanser.
Målvakten får nu stöd av både klubbledningen och Färjestads mentala tränare.
– Men samtidigt är det viktigt att understryka vikten av det här. Det är oerhört allvarligt och vi tar kraftigt avstånd från en sån handling och sådana preparat, säger sportchefen Thomas Rundqvist till HockeyExpressen.se.

Har ångest

– Men oavsett vad som händer och om avtalet sägs upp så är det en människa vi pratar om. Så det är inte bara en fot i röven och ut på gatan. Utan vi ska försöka stötta honom så gott vi kan.
Sportchefen Thomas Rundqvist tog direkt när beskedet kom in Robin Rahm för ett enskilt samtal. Målvakten nekade först att han skulle ha använt otillåtna medel men erkände i dag.
- Jag har begått ett stort misstag och är oerhört ångerfull över detta och önskade att jag hade det ogjort, säger han till klubbens hemsida.

Stängdes av direkt

Han säger att beslutet att dopa sig berodde på att han ville tillskynda rehabiliteringen efter en höftoperation.
- Efter operationen ville man påskynda och sätta press på sig själv att komma tillbaka snabbt från en lång rehabilitering. Det är väl inget jag vill skylla på, men... ja, det är väl en del av förklaringen, säger Robin Rahm till TT.
- Man tog väl en typ av chansning. Man vet ju att vi blir testade. Men man var väl bara otroligt dum. Jag vet inte vad jag tänkte egentligen.
Klubben stängde omedelbart av sin målvakt från all träning och spel i väntan på domen.
- Vår etik och moral är i det här fallet glasklar och det kan inte råda någon som helst tvekan hos någon i vår verksamhet vad som gäller. Det är en föreningspolicy som inte kan missförstås och som fungerat prickfritt under alla år, säger klubbdirektören Håkan Loob i ett pressmeddelande.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: